Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 09:44

Σενάρια για αμερικανική βάση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σενάρια για αμερικανική βάση στην Καλαμάτα

 

 

Προς την Ελλάδα για δημιουργία νέας βάσης φαίνεται ότι κοιτούν οι Αμερικανοί, εφόσον οι διεθνείς εξελίξεις και η στάση του Ερντογάν στα διεθνή ζητήματα τους αναγκάσει να σκεφτούν τη μεταφορά της βάσης από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Σε αυτό το σενάριο μάλιστα δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και η Καλαμάτα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της στήλης “Βηματοδότης” στην ιστοσελίδα tovima.gr.

Αναφέρει λοιπόν χαρακτηριστικά: “Υπάρχει όμως και κάτι άλλο για το οποίο ενδιαφέρονται οι Αμερικανοί για τη χώρα μας. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από τις βάσεις. Καλά, θα πείτε, δεν τους φτάνει μία βάση στη Σούδα (ό,τι πιο σημαντικό διαθέτουν οι ΗΠΑ στην περιοχή), θέλουν και άλλη; Ζητούν μια πρόσθετη βάση στη χώρα μας σε περίπτωση που αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Omega Press (που ασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής) οι Αμερικανοί συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ. Ετσι κι αλλιώς οι Αμερικανοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο καθεστώς Ερντογάν και παίρνουν όλα τα μέτρα. Το θέμα είναι πού θα εγκαταστήσουν αυτή τη βάση τη στιγμή που η Σούδα δεν χωράει ούτε ένα... drone. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν μία από τις βάσεις Ανδραβίδας, Αγχιάλου ή ακόμα και Καλαμάτας”.

Τα παραπάνω φυσικά μόνο απλά ζητήματα δεν είναι και πιθανή σοβαρή σκέψη περί αυτού αναμένεται να έχει πολύ μεγάλες γεωπολιτικές συνέπειες και σε κάθε περίπτωση τοποθετούνται για αρκετά χρόνια αργότερα, καθώς δεν μιλάμε για μία απλή μεταφορά, αλλά για κίνηση που θα αλλάξει κατακόρυφα τους διεθνείς συσχετισμούς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER