Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 12:56

Με... βάρδιες πολιτικών ο εορτασμός στο Ναβαρίνο

Γράφτηκε από τον
Με... βάρδιες πολιτικών ο εορτασμός στο Ναβαρίνο

 

Σε δύο «βάρδιες» έγινε ο φετινός επετειακός εορτασμός της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, καθώς το χάσμα που χωρίζει κυβέρνηση και Τατούλη από Νέα Δημοκρατία και Σαμαρά αποδείχτηκε αγεφύρωτο.

Στην... πρωινή βάρδια, δηλαδή στην κατάθεση στεφάνων και στην παρέλαση, παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, καθώς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Στην... απογευματινή βάρδια, την εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας - υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ουσιαστικά και οι δυο πλευρές διέψευσαν έμπρακτα τον κ. Τατούλη που, εκφωνώντας το πρωί τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην ανάγκη συνεργασίας των... δύο κόσμων.

Οι μόνοι πολιτικοί θεσμικοί παράγοντες που συμμετείχαν και στις πρωινές και στις απογευματινές εκδηλώσεις ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς παρέστη το πρωί στη δοξολογία αλλά στη συνέχεια δεν πήγε στις πρωινές επετειακές εκδηλώσεις.

Θ.Λ.


NEWSLETTER