Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 08:54

Γάτα με ποντίκι ο Τατούλης με Νέα Δημοκρατία – ΚΙΝΑΛ

Γράφτηκε από τον

Τα όρια ανεκτικότητας της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής δοκιμάζει σχεδόν σε καθημερινή βάση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δείχνοντας ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει την εκλογική αναμέτρηση στα άκρα προκειμένου να επανεκλεγεί.

Στην απέναντι όχθη, ούτε η ΝΔ ούτε το ΚΙΝΑΛ σηκώνουν το γάντι, επειδή προφανώς υπολογίζουν το πολιτικό κόστος που θα έχει μια εσωκομματική σύγκρουση στις εθνικές εκλογές. Ετσι τα γαλάζια και τα πράσινα στελέχη της παράταξης Τατούλη συνεχίζουν να πατούν σε δύο βάρκες, στηρίζοντας την περιφερειακή αρχή και ψαρεύοντας ψήφους από την κομματική τους βάση.

Στο πλαίσιο αυτής της... πολυδιάστατης πολιτικής, η γαλάζια αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα την Κυριακή παραβρέθηκε στα εγκαίνια των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσήνη, ενώ τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου Τατούλη δεν αντέδρασε όταν ο περιφερειάρχης άφησε αιχμές κατά του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι η κ. Μπούζα, στις περιφερειακές εκλογές του 2014, "πριμοδοτήθηκε" μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Γκούνη από τον εκλογικό μηχανισμό του νεοδημοκράτη πρώην βουλευτή και υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Στο Κίνημα Αλλαγής, μία μόλις ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουντρούκα από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης αμφισβήτησε ανοιχτά την απόφαση, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι "η απονομή κομματικών χρισμάτων και η εξ αυτών απαιτούμενη κομματική πειθαρχία, εδικά στον τομέα της αυτοδιοίκησης, είναι ξεπερασμένη από την ίδια τη ζωή". Ο κ. Αργυράκης ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος με την παράταξη Τατούλη και ταυτόχρονα δήλωσε: "Παραμένω στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, την οποία υπηρετώ διαχρονικά από τα φοιτητικά μου χρόνια και την πορεία μου αυτή, ουδείς μπορεί να τη διαγράψει και πολύ περισσότερο να μου τη στερήσει".

Τέλος, κλιμακώνοντας την αμφισβήτηση της ισχύος των κομμάτων, ο Π. Τατούλης όρισε προχθές θεματικό αντιπεριφερειάρχη τον σύμβουλο Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη, ο οποίος όχι μόνο ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος το 2010 με το συνδυασμό του... Δημήτρη Δράκου, αλλά ήταν και υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. το 2015 - δεύτερος μάλιστα, με 6.141 σταυρούς πίσω από το Γιάννη Ανδριανό που εκλέχτηκε με 9.221 ψήφους.

Θ.Λ.