Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 20:25

Κουκούτσης κατά Ρομά με αφορμή το δυστύχημα

Γράφτηκε από την
Κουκούτσης κατά Ρομά με αφορμή το δυστύχημα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Κουκούτσης με δήλωση του αναφέρεται στο χθεσινό τροχαίο στην Θουρία και κάνει λόγο για “ποτήρι που ξεχείλισε” και “ανοχή της πολιτείας στην παραβατικότητα των Ρομά”.

Η δήλωση του αναφέρει:

"Μετά και από το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του νεαρού μαθητή στην περιοχή της Θουρίας το ποτήρι δείχνει να ξεχείλισε! Η ανοχή της πολιτείας στην παραβατικότητα των Ρομά στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας ξεπέρασε τα όρια της ανεκτικότητας και δείχνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του επίσημου κράτους τα προβλήματα διογκώνονται και η κοινωνική ανεκτικότητα είναι στα όριά της.

Η σχέση τους με το κράτος ήταν πάντα διεκδικητική όσον αφορά τα δικαιώματά τους, αλλά αρνούνταν πεισματικά και προκλητικά να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Τα τελευταία χρόνια δε, που η οικονομική κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία, αυτοί απολαμβάνουν υψηλών επιδομάτων με ψευδή στοιχεία τις περισσότερες φορές, που φυσικά κανείς δεν τολμά να ελέγξει ή να τιμωρήσει. Η Αστυνομία (χωρίς να είναι άμοιρη ευθυνών σε μερικές περιπτώσεις) ισχυρίζεται ότι οι όποιες προσπάθειές της πέφτουν στο κενό από την στιγμή που οι παραβάτες συλλαμβάνονται, αλλά οι περισσότεροι αφήνονται άμεσα ελεύθεροι εξαιτίας της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Τι πρέπει να γίνει; Το προφανές: Το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις (καταστολή και τιμωρία) πρέπει να επιδείξει αυστηρότητα και αποφασιστικότητα. Οι αυστηροί έλεγχοι της ΕΛΑΣ και της ΔΕΗ για κλοπές ρεύματος πρέπει να ενταθούν και όχι να γίνονται «τα στραβά μάτια». Η Δημοτική Αστυνομία οφείλει να απαγορεύσει, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, το παράνομο εμπόριό τους. Η ανοχή της Τροχαίας πρέπει να είναι μηδενική στην επικίνδυνη οδήγηση από Ρομά που δεν έχουν καν δίπλωμα (οι περισσότεροι από αυτούς ανήλικοι) κτλ.

Μόνο έτσι θα αρχίσει να περιορίζεται η αποθράσυνση και να μειώνεται η παραβατικότητά τους. Διαφορετικά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους θα οδηγήσει σε ακόμα πιο σοβαρά περιστατικά, ενώ και οι κάτοικοι μέσα στην απόγνωσή τους θα πάρουν το Νόμο στα χέρια τους μετατρέποντας τον τόπο μας σε «Φαρ Ουέστ»…Προτεραιότητα για μας είναι το ελληνικό κράτος επιτέλους να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των νομοταγών πολιτών του επαναφέροντας το -εντελώς χαμένο- αίσθημα ασφάλειας.

Δηλώνουμε δημοσίως ως δημοτικός συνδυασμός -και θα θέλαμε να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι- ότι το κύριο μέλημά μας θα είναι ο συνεχής αγώνας για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην πόλη μας και οι συνεχείς παρεμβάσεις για την εμπέδωσή της.

Στις επερχόμενες εκλογές οι συμφωνίες και οι χρηματισμοί για την εξαγορά των ψήφων τους δεν έχουν καμμία σχέση με μας".


NEWSLETTER