Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 09:01

Κύρτσος από Καλαμάτα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ κεφαλαιοποίησε τη διαπλοκή με Κόκκαλη" (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά από 7 έως 11 ποσοστιαίες μονάδες από το ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

Ο κ. Κύρτσος είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει για τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο που μιλούσε κάποτε για την Ανγκελα Μέρκελ. Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαπλοκή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τόνισε ότι πάντα υπήρχε διαπλοκή του Τύπου με την εξουσία, αλλά για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας τον Πέτρο Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Για τις καταγγελίες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη αναφορικά με τον όμιλο Καλογρίτσα, ο κ. Κύρτσος είπε ότι έχει καταγγείλει ο ίδιος πολλές φορές τόσο την προσπάθεια άλωσης του Τύπου από την κυβέρνηση όσο και την προσπάθεια παραχώρησης του Πάτρα - Πύργος σε κατασκευαστική εταιρεία του Καλογρίτσα. "Τελικώς τμήματα του έργου θα αναλάβει η Ιντρακάτ του Κόκκαλη" είπε ο κ. Κύρτσος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του ομίλου Καλογρίτσα και της Ιντρακάτ, επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Κόκκαλη.

OI ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ

Στην αρχή των δηλώσεών του ο κ. Κύρτσος είπε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι η ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών. "Υπάρχει δυστυχώς άνοδος των δεξιόστροφων και ακροδεξιών δυνάμεων που θέλουν λιγότερη Ευρώπη" είπε ο κ. Κύρτσος προσθέτοντας ότι "εμείς δεν θέλουμε καμία σχέση με αυτούς γιατί θέλουμε περισσότερη Ευρώπη".

"Ο δεύτερος στόχος που έχουμε είναι να συνδέσουμε τις ευρωπαϊκές με τις εθνικές και περιφερειακές ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του Ελληνα πολίτη.

Τρίτος στόχος είναι η επίτευξη μιας μεγάλης εκλογικής νίκης για να ενισχύσουμε τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας" δήλωσε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια τιμωρητική ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ και θετική ψήφος για τη ΝΔ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι η ΝΔ θα εκλέξει από 7 έως 9 ευρωβουλευτές, ενώ μιλώντας για την ανάγκη ενίσχυσης της "γαλάζιας" ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας μίλησε για την προεργασία που πρέπει να γίνει στην Ευρωβουλή, ώστε μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη να μπορέσει να μειώσει το δημοσιονομικό πλεόνασμα.

ΤΟ BREXIT

Μιλώντας για τις πολιτικές επιπτώσεις του Brexit ο κ. Κύρτσος παρατήρησε ότι υπάρχει κίνδυνος να αναδειχθεί πρώτο το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ και να ενισχυθεί η αντιευρωπαϊκή τάση που θα προκαλεί σαματά στο Ευρωκοινοβούλιο. "Υπάρχει μια εικόνα πολιτικής σύγχυσης την οποία έχει δημιουργήσει το Brexit, καταργώντας τον κανόνα όποιος μπαίνει δεν βγαίνει και στέλνοντας μήνυμα ότι μια ισχυρή χώρα με προϋποθέσεις προτιμάει να πάει μόνη της στην παγκοσμιοποιημένη αγορά" είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε: "Είναι κακό σημάδι το Brexit και δημιουργεί μια αρνητική δυναμική υπέρ των δεξιών ευρωσκεπτικιστών και των ακροδεξιών αντιευρωπαίων".

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μιλώντας για το μελλοντικό Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Κύρτσος είπε ότι θα χρειαστεί η συνεργασία τουλάχιστον τριών πολιτικών ομάδων, ενώ στο υπάρχον αρκούσε η συνεργασία της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς για την προώθηση των μεγάλων ευρωπαϊκών υποθέσεων. Μιλώντας για τους υποψηφίους προέδρους σημείωσε ότι και οι τρεις προέρχονται από βόρειες ανεπτυγμένες χώρες και για αυτό δεν δείχνουν ιδιαίτερη κατανόηση για τα δικά μας προβλήματα: "Ο Μάνφρεντ  Βέμπερ είναι πιο κοντά από όλους αυτούς σε εμάς 1) γιατί είναι κοντά στον Μητσοτάκη και για αυτό ξεκινάει την εκστρατεία του από την Ελλάδα, 2) γιατί έχει συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη να προσπαθήσει να μειώσει τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, 3) γιατί έχει αυστηρές θέσεις για το μεταναστευτικό - προσφυγικό και την προστασία των εξωτερικών συνόρων και 4) γιατί έχει πολύ αυστηρές θέσεις για την Τουρκία, οι οποίες είναι μάλιστα πιο αυστηρές από τις θέσεις που εκφράζουν τα κόμματα στην Ελλάδα".

ΤΑ... ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο κ. Κύρτσος εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία πάει για μια μεγάλη νίκη και αναφέρθηκε στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής: "Καταρχάς είχαμε διπλασιασμό του ιδιωτικού χρέους. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις χρωστούν σήμερα τα διπλάσια από όσα χρωστάγανε στο ξεκίνημα της τετραετίας Τσίπρα. Την ίδια περίοδο πέφτει μεν η ανεργία αλλά πέφτει με έναν βάναυσο τρόπο, καθώς το 55% των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, με συνέπεια να πηγαίνουν καθαρά μόνο 360 ευρώ στο σπίτι του εργαζόμενου. Εχουμε επίσης το ευρωπαϊκό ρεκόρ έμμεσης καταναλωτικής φορολογίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση έλεγε ότι οι φόροι είναι αντιλαϊκοί. Οταν όμως έγινε εξουσία πήρε το ευρωπαϊκό ρεκόρ. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της βενζίνης, που τώρα θα γίνει και πιο ορατό εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Το λίτρο της βενζίνης είναι στην Ελλάδα το δεύτερο ακριβότερο μετά την Ολλανδία και στη Γαλλία τα "κίτρινα γιλέκα" ξεσηκώθηκαν επειδή είχαν την 5η πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη".

Οταν η "Ε" ρώτησε αν υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσουμε να πληρώνουμε ταυτόχρονα την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, ακριβά τέλη κυκλοφορίας και επιδοτήσεις στους παραχωρησιούχους κατασκευαστές των αυτοκινητόδρομων, ο κ. Κύρτσος απάντησε κατηγορηματικά: "Οχι. Εχω πάει στην επίτροπο Ανταγωνισμού και της έθεσα το θέμα των εργολάβων, γιατί αν έχετε εσείς δημοσιογραφικές ευαισθησίες έχω και εγώ. Εχω συγκρουστεί με όλη τη λεγόμενη διαπλοκή και όλους τους εργολάβους. Εχουμε πληρώσει τρεις φορές τους εθνικούς δρόμους. Υποτίθεται ότι ήταν ΣΔΙΤ, δηλαδή ότι αυτοί θα έπαιρναν την ιδιοκτησία για 32 χρόνια και θα βάζανε τα λεφτά για να μην επιβαρυνθεί το Δημόσιο. Τελικά πήραν την ιδιοκτησία και επιβαρύνθηκε και το Δημόσιο. Επιβαρύνθηκε και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος. Πήγα στην κ. Βεστάγκερ η οποία όμως επειδή ασχολείται με τα πολύ μεγάλα, αυτό που εμφανίζεται τεράστιο σε εμάς μπορεί να είναι μικρομεσαίο, μου εξήγησε ότι αυτό είναι θέμα της Εθνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τώρα αν μπορεί η Εθνική Επιτροπή Ανταγωνισμού να τα βάλει με τα θηρία τα τοπικά και τα πολυεθνικά που βρίσκονται στην Ελλάδα στον τομέα των κατασκευών, εγώ το αμφισβητώ". 

Θ.Λ.