Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 09:46

Κορυφώνεται η αγωνία για τα ψηφοδέλτια της Μεσσηνίας: Γαλάζιος γρίφος και“κλείδωμα” Χαρίτση

Γράφτηκε από την
Κορυφώνεται η αγωνία για τα ψηφοδέλτια της Μεσσηνίας: Γαλάζιος γρίφος και“κλείδωμα” Χαρίτση

Σκληρή μάχη διεξάγεται στο παρασκήνιο για την κατάληψη μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Η ποσόστωση έχει βάλει δύσκολα στην ηγεσία του κόμματος, η οποία θα πρέπει να επιλέξει αν κάποιος από τους “σίγουρους” μείνει εκτός ψηφοδελτίου.

Την ίδια ώρα θεωρείται δεδομένη στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Αλέξη Χαρίτση στη Μεσσηνία, όπως και η μετακίνηση του Γιώργου Κατρούγκαλου στην Αθήνα. Στα υπόλοιπα κόμματα ψάχνουν να συμπληρώσουν τα κενά που έχει δημιουργήσει η ποσόστωση των γυναικών.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει ότι η Ν.Δ. είναι κοντά στην κατάκτηση 4 βουλευτικών εδρών στη Μεσσηνία, προοπτική που αυξάνει το ενδιαφέρον αλλά και τον ανταγωνισμό. Οι τελικές αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τα πάντα είναι ανοιχτά και πιθανά. Με δεδομένο ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για τις υπόλοιπες 3 θέσεις ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι: Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Χρίστος Παναγόπουλος, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Περικλής Μαντάς, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Δημήτρης Αναστασόπουλος. Για τις 3 θέσεις γυναικών θα αποκλειστεί μία από τις Νατάσσα Κυριακοπούλου, Πιπίνα Κουμάντου, Παναγιώτα Ντίντα και Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί -πιθανόν τη Δευτέρα- η υποψηφιότητα του Αλέξη Χαρίτση στη Μεσσηνία, στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, καθώς και οι Νίκος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Στέφανος, Μαρία Βεργινάδη. Ασκούνται επίσης πιέσεις για τη συμμετοχή της Ιωάννας Κοντούλη και του Θανάση Τσαλδάρη.

 Στο ΚΙΝΑΛ θεωρούνται σίγουροι ο Μενέλαος Γερονικολός, ο Παναγιώτης Αλευράς και ο Γιάννης Διονυσόπουλος, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι άλλοι θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο και κυρίως ποιες θα είναι οι 3 υποψήφιες γυναίκες.


NEWSLETTER