Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019 18:47

Τρίπολη: Στους "κοινούς αγώνες Πολιτείας και Εκκλησίας, στις μεγάλες στιγμές του Έθνους και του Λαού μας" αναφέρθηκε ο Παυλόπουλος

Γράφτηκε από την
Τρίπολη: Στους "κοινούς αγώνες Πολιτείας και Εκκλησίας, στις μεγάλες στιγμές του Έθνους και του Λαού μας" αναφέρθηκε ο Παυλόπουλος

Στους κοινούς αγώνες Πολιτείας και Εκκλησίας, στις μεγάλες στιγμές του Έθνους και του Λαού μας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Τρίπολης.

Αναφερόμενος στη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, υπενθύμισε, ότι όλα τα Συντάγματα, από το πρώτο, το προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου, έχουν καταγράψει και καταγράφουν ιστορικές αλήθειες, μεταξύ των οποίων και το τι σηματοδοτεί αυτή η σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας.

«Είναι διατάξεις σε όλα τα Συντάγματα, και στο ισχύον Σύνταγμα μας. Αυτές οι διατάξεις κυρίες και κύριοι, δεν έχουν αμιγώς κανονιστικό περιεχόμενο, έχουν και περιεχόμενο ιστορικής καταγραφής» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε «Όταν το Σύνταγμα ορίζει ότι επικρατούσα Θρησκεία, είναι αυτή που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, δεν λέει το Σύνταγμα ότι είναι ένας κανόνας που επιβάλει να έχουμε αυτή την Θρησκεία. Αποτυπώνει μια πραγματικότητα. Ποιος αμφιβάλλει σήμερα ποια είναι η επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα; Αυτή είναι μία αλήθεια. Το να επιδιώκουμε να αναθεωρήσουμε διατάξεις κανόνων δικαίου, αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Το να επιδιώκουμε αναθεώρηση διατάξεων που καταγράφουν ιστορικές αλήθειες είναι η πιο ανιστόρητη αντιμετώπιση διατάξεων του Συντάγματος, όπως και άγνοια του πραγματικού περιεχομένου του Συντάγματος».

Σχετικά με τα διδάγματα της σημερινής Επετείου από την 'Αλωση της Τριπολιτσάς τόνισε ότι «για τους Έλληνες, οι Επέτειοι δεν είναι Επέτειοι μίσους, διχασμού και εκδίκησης». Όπως υποστήριξε: «Είμαστε ένας Λαός που δεν κατανοούμε την έννοια της εκδίκησης.Είμαστε ο Λαός της Ειρήνης, ο Λαός της Φιλίας, της καλής γειτονίας, αλλά και ο Λαός ο οποίος είναι έτοιμος αν χρειασθεί, να υπερασπισθεί την Πατρίδα, τον Λαό, το Έθνος, τα Σύνορά μας, που μην ξεχνάμε πια ότι είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι και η Τουρκία οφείλει να ξέρει ότι αυτή η Ειρήνη και η Φιλία που εμείς επιδιώκουμε, έχει ως θεμέλιο την τήρηση, κατά κεραίαν, του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. «Αν το τηρεί, εδώ είμαστε. Ακόμα και να ανοίξουμε την Ευρωπαϊκή της προοπτική. Αν δεν το τηρεί, προειδοποιούμε, ως εγγυητές όχι μόνον της Ιστορίας μας αλλά και της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής νομιμότητας, αυτή την νομιμότητα θα την επιβάλλουμε» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER