Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 13:48

Γρ. Αποστολάκος: Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τη στήριξη του αγώνα "Σπάρταθλον"

Γράφτηκε από την

Αρνητική ήταν η απάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος σχετικά με τη στήριξη της διοργάνωσης και προβολής του αγώνα «Σπάρταθλον».
Στην Ερώτηση που υποβλήθηκε από τον Βουλευτή ήδη από τις 23 Σεπτεμβρίου 2010 και πριν τη διεξαγωγή του φετινού αγώνα, παραθέτονταν εμπεριστατωμένα επιχειρήματα για την άμεση και εθνική ανάγκη στήριξης της πολιτείας και ειδικότερα της κυβέρνησης τόσο στη διοργάνωση, όσο και στην προβολή του αγώνα «Σπάρταθλον» και της Λακωνίας ευρύτερα.
«Σε συνέχεια της προκλητικής αδιαφορίας των αρμόδιων Υπουργείων και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και τα αιτήματα των συνδιοργανωτών του «Σπάρταθλον», η αρνητική και αδιάφορη στάση της κυβέρνησης συνεχίστηκε και στην απάντηση του Υφυπουργού κ. Νικητιάδη» δήλωσε ο κ. Αποστολάκος. «Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αρκέστηκε μόνο στην αναγνώριση της ιστορικής, πολιτιστικής και αθλητικής αξίας του Σπάρταθλον χωρίς καμία συγκεκριμένη και πρακτική συνδρομή».
Στην απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκάθαρα διατυπώνεται ότι σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια όπου χρηματοδοτούνταν η διοργάνωση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η κυβέρνηση αποφάσισε την περιστολή τέτοιου είδους δαπανών, επικαλούμενη ξανά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. «Η απάντηση του Υφυπουργείου είναι προκλητική και εξοργιστική αν σκεφθεί κανείς τις υπέρογκες δαπάνες που έκανε η κυβέρνηση για τη διοργάνωση και την προβολή του φετινού Μαραθώνιου. Φαίνεται πως για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τους Υπουργούς του ο αγώνας «Σπάρταθλον» και κατ’ επέκταση ο Νομός Λακωνίας βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση. Οι Λάκωνες βλέπουμε και βιώνουμε την κυβερνητική αυτή αντιμετώπιση και όταν έρθει η ώρα θα τους ανταμείψουμε με το ίδιο νόμισμα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκος.


Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου


NEWSLETTER