Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 17:25

Βενιζέλος προς Δαβάκη για την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΚ στο ΚΕΕΜ Σπάρτης

Γράφτηκε από την

«Επί του παρόντος δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή υποδοχής και παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης πολιτών στο ΚΕΚ του ΚΕΕΜ Σπάρτης» αναφέρει στην απάντηση του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος. Μ’ αυτή την απάντηση ο κ. υπουργός βάζει «φρένο» στις ελπίδες νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονταν να εκπαιδευτούν στο ΚΕΚ του ΚΕΕΜ Σπάρτης για να λάβουν την ειδικότητα του Μάγειρα, του Αρτοποιού, του Ζαχαροπλάστη λαμβάνοντας παράλληλα πιστοποίηση γι αυτές τους τις γνώσεις.
Με τη στάση του αυτή ο κ. Υπουργός, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά τα οποία αρχικά είχε εξαγγείλει για σύνδεση της θητείας με την αγορά εργασίας και ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του ΥΠ.ΕΘ.Α μέσω της συμμετοχής πολιτών της Λακωνίας αλλά και ευπαθών ομάδων (ΑΜΕΑ) στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΚ.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Δαβάκης δήλωσε τα ακόλουθα:
Οι υποδομές του ΥΠ.ΕΘ.Α., σε μία περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, με την ανεργία ιδίως των νέων συνεχώς να αυξάνεται, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες κατάρτισης και εξειδίκευσης στον εργασιακό τομέα.
Το ΚΕΕΜ Σπάρτης αποτελεί πρότυπη μονάδα, η οποία θα μπορούσε πέραν της εκτέλεσης της στρατιωτικής θητείας να παρέχει σημαντικές γνώσεις στους στρατεύσιμους με άμεση εφαρμογή και χρησιμότητα στον μετά τη θητεία πολιτικό βίο.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που ίδρυσε το πρώτο ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΚΕΕΜ Σπάρτης ενώ σήμερα από την απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο μόνον αλγεινές εντυπώσεις προξενεί.
Καλώ τον κ. υπουργό να δει με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα της περαιτέρω εξέλιξης του ΚΕΚ της Σπάρτης, ώστε να υλοποιηθεί πλήρως ο αρχικός σκοπός της ίδρυσης του, αφού φυσικά ληφθούν υπόψη ζητήματα ασφαλείας στρατιωτικών χώρων και εγκαταστάσεων.

Από το Γραφείο Τύπου του Αθ. Δαβάκη


NEWSLETTER