Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 22:21

Διαβεβαίωση Γερουλάνου: Το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το υπουργείο Πολιτισμού θα χρηματοδοτήσει το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και την Αρχαία Μεσσήνη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος, προχθές αργά το βράδυ, στη δευτερολογία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Επεσήμανε πως «όσα έργα ήταν ώριμα, μπήκαν στο ΕΣΠΑ. Μακάρι να ήταν και άλλα έργα ώριμα» και παρατήρησε ότι «αν συμφωνήσουμε σε κάτι που είναι προτεραιότητα, θα κάνω το παν να βρω χρήματα για τη συμμετοχή μας».
Απαντώντας σε διάφορα θέματα που τέθηκαν, είπε ότι «αποκέντρωση Εφορειών δεν μπορεί να γίνει, παραμένουν στο κεντρικό κράτος», πως «θα δούμε την αποκέντρωση του ΕΟΤ», ότι το «χωροταξικό είναι πολύ σημαντικό και αξίζει πάνω από μια συνεδρίαση». Τόνισε ότι «περισσότερο ντρέπομαι για τα λεφτά που ξοδεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να πιάσουν τόπο, παρά για τα λιγότερα που ξοδεύουμε τώρα». Για το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων το χειμώνα (τα απογεύματα είναι κλειστοί) ενημέρωσε ότι με εργαζόμενους από τον ΟΣΕ θα εξετάσουν την περίπτωση κάποιων εμβληματικών, που πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί.
Κλείνοντας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε "Καλλικράτη" και για το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε η αιρετή Περιφέρεια να πάρει τη θεσμική δυνατότητα και να αναπτύξει δικές της πρωτοβουλίες για θέματα πολιτισμού - τουρισμού - αθλητισμού. Ζήτησε, επίσης, τη δημιουργία κοινής επιτροπής υπουργείου - Περιφέρειας, που θα διαχειρίζεται τα προβλήματα που θα υπάρχουν.
Γ.Σ.