Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 17:55

ΚΚΕ Πελοποννήσου: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!!

Γράφτηκε από την





Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση - τρόικα ολοκληρώνουν τα  μέτρα σφαγής της εργατικής τάξης, εντείνονται με τρόπο προκλητικό οι διώξεις σε βάρος  μελών και στελεχών του Κ.Κ.Ε., του ΠΑΜΕ, πρωτοπόρων εργατών και φτωχομεσαίων αγροτών. Συγκεκριμένα δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Σπάρτης την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 με κατασκευασμένες κατηγορίες από τα κρατικά όργανα της τάξης,  ο Νίκος Γόντικας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου και ο οδηγός του αυτοκινήτου, γιατί αρνήθηκαν σε τροχαίο έλεγχο να δεχθούν εξευτελιστική συμπεριφορά από τα αστυνομικά όργανα.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην Περιοχή της Κ.Ο. Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς, συντελούνται αυτή την περίοδο δεκάδες διώξεις και καταδίκες συνδικαλιστών με αφορμή κινητοποιήσεις. Μηνύσεις που ασκούνται από κόμματα, σαν αυτό του Μάνου, ενάντια στη δράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, απαιτώντας αυτή να κηρυχθεί παράνομη. Στην Αχαΐα έχουν ήδη καταδικαστεί αγρότες για κινητοποίηση. Στην Αργολίδα και την Αρκαδία, ομοίως δεκάδες αγρότες και συνδικαλιστές, καλούνται σε προκαταρκτική εξέταση στα αστυνομικά τμήματα πολλές φορές και με μεθόδους  που θυμίζουν άλλες εποχές με τηλεφωνήματα να προσέλθουν «δι' υπόθεσίν» τους. Στη Ζάκυνθο έχουν ήδη καταδικαστεί μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, ενώ μπροστά είναι περίπου 8  δικαστήρια που εκκρεμούν.
Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο ταξικός ρόλος της «Δικαιοσύνης», όπου με εντολές των δικαστικών της λειτουργών, των εισαγγελέων, δρομολογούν και κινούν τις  παραπάνω διώξεις. Την ίδια ώρα η δικαιοσύνη «είναι τυφλή», δε βλέπει την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τις μαζικές απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τις ελλείψεις στα νοσοκομεία που χάνονται ανθρώπινες ζωές. Εκεί δεν εντοπίζουν κάτι που να θίγει το περί δικαίου αίσθημά τους.
Ο στόχος καθαρός, επιδιώκουν με την ένταση των δικαστικών διώξεων την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος, να σκύψει το κεφάλι ο λαός και να θυσιαστεί στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ κάνει καθαρό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των κομμουνιστών, του λαϊκού κινήματος δε θα περάσει. Θα εντείνουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερο πείσμα για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, την οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα, για την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας και τη νικηφόρα αντεπίθεσή της.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε λαϊκή εγρήγορση και κινητοποίηση.
Καλούμε τους αγωνιστές, τους μαζικούς φορείς με αποφάσεις τους, να πάρουν θέση ενάντια στην προκλητική αυτή ενέργεια αυταρχισμού της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους.


Να δώσουμε δυναμική απάντηση με συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Σπάρτης, την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 9 το πρωί

Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ


NEWSLETTER