Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 08:39

"Κύκλος Ιδεών" με Βενιζέλο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Εκδήλωση - δημόσια συζήτηση "Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Νέες ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις", οργανώνει σήμερα στην Καλαμάτα, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 8 το βράδυ, ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

Ομιλητές θα είναι η δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βαγγέλης Βενιζέλος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διονύσης Αλευράς.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Μεσσήνιος στην καταγωγή πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας παρατήρησε ότι στόχος και φιλοδοξία είναι ο Κύκλος να ανοίξει, να δημιουργηθούν αντένες σε ολόκληρη την Ελλάδα και διευκρίνισε πως δεν είναι κομματικές οργανώσεις και δεν αποτελεί μαγιά, πρωτόλειο κομματικού φορέα.

Ανέφερε ότι στον Κύκλο Ιδεών είναι άνθρωποι που μετέχουν σε κόμματα, αλλά και ανένταχτοι, επιστήμονες, προσωπικότητες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, πολίτες ενεργοί με αγωνίες και με άποψη για το πώς μπορεί η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Ενημέρωσε ότι στόχος είναι «να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, να προσκαλέσουμε τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών να καταθέσουν τις απόψεις τους, να γονιμοποιήσουν αυτή την ιδέα και να αποτελέσουμε ένα πανελλαδικό δίκτυο ανθρώπων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα». Μίλησε για τέλος εποχής των ψευδαισθήσεων, της αυταπάτης, της εύκολης λύσης και για λύσεις ρεαλιστικές, εφικτές. Αναγνώρισε ότι κυρίαρχο ρόλο παίζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, συμμετέχει και διατυπώνει καθαρό, εναργή, διορατικό πολιτικό λόγο, αλλά μέχρι εκεί. Επέμεινε πως δεν υπάρχει συμφωνία, απόφαση, άποψη για δημιουργία κόμματος, αλλά ένας Κύκλος Ιδεών για να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο. Εκτίμησε ότι επιτυχία θα είναι «όταν η κοινωνία απορρίψει τον ψεύτη, αλλά και να απορρίψει και το ψέμα».

Ο Διονύσης Αλευράς έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής στρατηγικής, πέρα από τα μνημόνια, που θα ορίζει την Ελλάδα του μέλλοντός μας. Ανέφερε ότι δεν αποκλείει και δεν ανταγωνίζεται κανέναν και μίλησε για προσπάθεια για να συγκροτηθεί ένα επιτεύξιμο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης και μετάβασης στην κανονικότητα.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην αποψινή εκδήλωση απηύθυναν ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο Θεόδωρος Μπρεδήμας και ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πάζιος.

Γ.Σ.