Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 23:01

Βενιζέλος στην Καλαμάτα: «Στην Ελλάδα έχει επέλθει θεσμική εκτροπή» (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βενιζέλος στην Καλαμάτα: «Στην Ελλάδα έχει επέλθει θεσμική εκτροπή» (βίντεο)

 

«Ολιστικό τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων, που θυμίζει άλλες χώρες και άλλες εποχές» απέδωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

Την ίδια στιγμή, και ενώ χαρακτήρισε οξύμωρο το σχήμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων -«που επί της ουσίας αποτελούν ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα»-, επανέλαβε τη θέση του ότι στην Ελλάδα έχει επέλθει «θεσμική εκτροπή» και ότι στη χώρα μας υφίσταται πλέον «πρόβλημα αξιών, πρόβλημα δημοκρατίας».

Αναφερόμενος δε στο θέμα της κρίσης, υποστήριξε ότι «κάθε χρόνο πηγαίνουμε χειρότερα» - κάτι που το απέδωσε στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν επιφέρει «βαθιά ζημιά», όπως είπε, σε όσα είχαν επιτευχθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014.

 

Στην ίδια εκδήλωση, με θέμα «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Νέες ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις», που προλόγισε ο Διονύσης Αλευράς, μίλησαν επίσης, η Καλαματιανή δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης.


NEWSLETTER