Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 17:49

Η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας για τα προβλήματα των αγροτών 

Γράφτηκε από την
Η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας για τα προβλήματα των αγροτών 

"Για να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών πρέπει να υπάρξει μία καινούργια πορεία, της Ελλάδας σε αντιμνημονιακή προοδευτική κατεύθυνση με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης" επισημαίνεται από τη Ν.Ε. της Λαϊκής Ενότητας Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της, με την οποία εκφράζεται αλληλεγγύη στον αγώνα  των αγροτών του νομού.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως "Τα μνημόνια και ιδιαίτερα οι μνημονιακοί νόμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την αύξηση του  κόστους παραγωγής, τη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος και την ασφάλιση των αγροτών έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους  αγρότες. Επιπλέον οι δασικοί χάρτες έχουν δημιουργήσει τεράστια  αναστάτωση.  Κτήματα κυρίως με ελαιόδεντρα εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις και ιδιοκτησία του Δημοσίου. Τις εκτάσεις αυτές οι αγρότες τις καλλιεργούν πολλές δεκαετίες, τις δηλώνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Εφορία στο Ε9, στις τράπεζες ως φυτικό κεφάλαιο, λαμβάνουν επιδοτήσεις, φορολογούνται γι’ αυτές τις εκτάσεις και για το εισόδημα που προέρχεται από αυτές. Συνεπώς αν προχωρήσει  η διαδικασία κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών, αν γίνει αντιπαραβολή των δασικών χαρτών με αυτούς που έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οπως επισημαίνεται: "Επιβάλλεται να σταματήσει να κωφεύει η κυβέρνηση και ανακληθούν οι δασικοί χάρτες στο νομό μας και στους νομούς όπου έχουν αναρτηθεί και να ανασταλεί η ανάρτηση στους υπολοίπους ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν ουσιώδεις αλλαγές". Καθώς και ότι: "υπό καθεστώς μνημονίων και περιορισμένης λαϊκής κυριαρχίας δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή – φιλοαγροτική πολιτική ".

Οι προϋποθέσεις γι' αυτό,  αναφέρεται πως είναι οι εξής:

- Η κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών.

- Η ανατροπή της λιτότητας.

- Η άμεση παύση πληρωμών στο  δημόσιο χρέος και τη βαθιά διαγραφή του.

- Η εθνικοποίηση των τραπεζών, μια νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα και μια νέα δημόσια ΑΤΕ για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες.

- Εθνική αγροτική πολιτική και κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.

- Εξοδος από την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

- Αγώνας για ανατροπή των αντιαγροτικών επιλογών της νέας Κ.Α.Π, διότι η νέα ΚΑΠ ουσιαστικά ''πετάει έξω'' τη συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς.


NEWSLETTER