Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 17:04

Πετράκος κατά κυβέρνησης για τη δακοκτονία 

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά κυβέρνησης για τη δακοκτονία 

 

Για πρωτοφανή ανευθυνότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας, αναφορικά με τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας της δακοκτονίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις Περιφέρειες, αυτή τη χρονική στιγμή.

Εκτιμά μάλιστα πως «το πρόγραμμα της δακοκτονίας είναι "στον αέρα" και κινδυνεύει η ελαιοπαραγωγή του 2017».

Ο κ. Πετράκος παρατηρεί ότι «η εφαρμογή του άρθρου 186 του "Καλλικράτη" γίνεται εκ του πονηρού. Η κυβέρνηση, και ειδικότερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντί να αυξήσουν τα κονδύλια και να οργανώσουν πιο σωστά και πιο έγκαιρα τη δακοπροστασία, μετά μάλιστα την περσινή αποτυχημένη χρονιά η οποία είχε ως συνέπεια τη μεγάλη δακοπροσβολή και συνεπώς τη μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, "πετάνε το μπαλάκι" στις Περιφέρειες, σε χρόνο μάλιστα που καθιστά ανεφάρμοστο το πρόγραμμα, με το πρόσχημα της εφαρμογής του νόμου».

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Πετράκου, »η ΛΑΕ τονίζει ότι είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση με εντελώς ανεύθυνο τρόπο να "παίζει" με την τύχη του πρώτου εθνικού προϊόντος της χώρας, το οποίο συμβάλλει στο εθνικό εισόδημα με 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή συμβάλλει στο 1% του ΑΕΠ της χώρας. Απαιτούμε να σοβαρευτεί η κυβέρνηση και να αυξήσει το κονδύλι της δακοπροστασίας τουλάχιστον κατά 5 εκ. ευρώ (δηλαδή από 22 εκ. να διατεθούν 27 εκ.), να οργανώσει το σύστημα πληρωμής των εισφορών για τη δακοπροστασία και να παραμείνει τουλάχιστον για το 2017 η αρμοδιότητα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διαφορετικά θα φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί τη φετινή χρονιά». 

 

 


NEWSLETTER