Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 20:25

Ερώτηση 17 βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη δακοκτονία

Γράφτηκε από την

«Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας και η φετινή ελαιοπαραγωγή, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», σημειώνουν σε ερώτησή τους 17 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η «εγκληματική αδιαφορία», όπως διευκρινίζουν, αφορά την «έγκαιρη διενέργεια του διαγωνισμού με ηλεκτρονική δημοπρασία για την προμήθεια για όλη τη χώρα των απαραίτητων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο. Προκειμένου να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, σπεύδει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όπως συνηθίζει να  μεταφέρει την αρμοδιότητα διενέργειας του διαγωνισμού στο υπουργείο Εσωτερικών και τις Περιφέρειες της χώρας».

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: «Τι προτίθεται να πράξει άμεσα για την προμήθεια των σκευασμάτων φυτοπροστασίας για τη διενέργεια της δακοκτονίας; Τι θα πράξει για να διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και τις προϋποθέσεις για να σωθεί το συλλογικό πρόγραμμα δακοκτονίας και το φετινό εισόδημα από την ελαιοπαραγωγή;».