Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 15:46

Δημ. Τσιόδρας για την υποψηφιότητα Θεοδωράκη: “Οι Μεσσήνιοι να γίνουν συνδημιουργοί του νέου κόμματος”

Γράφτηκε από την
Δημ. Τσιόδρας για την υποψηφιότητα Θεοδωράκη: “Οι Μεσσήνιοι να γίνουν συνδημιουργοί του νέου κόμματος”

Να γίνουν συνδημιουργοί του νέου κόμματος κάλεσε τους πολίτες της Μεσσηνίας με δήλωσή του ο Δημήτρης Τσιόδρας επικεφαλής του πολιτικού επιτελείου για την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς.

Οπως είπε μιλώντας στην “Ε”, στο πλαίσιο της συνάντησης στελεχών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη στη Μεσσηνία, το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμάτα, “η υπόθεση της εκλογής του νέου αρχηγού είναι υπόθεση των ίδιων των πολιτών”. Οπως διευκρίνισε: “Αυτό το οποίο πιστεύουμε εμείς είναι πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, τον παλμό στο οποίο θα δώσουν οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν. Ως εκ τούτου καλούμε για μια μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που δεν είναι σήμερα κατ’ ανάγκη στους κομματικούς σχηματισμούς, έτσι ώστε με τη μεγάλη συμμετοχή να δημιουργηθεί αυτό το καινούργιο κίνημα, το οποίο θέλουμε με νέα ηγεσία και μεταρρυθμιστικό πρόσημο”. 

Οσον αφορά στη νέα ηγεσία, είπε από τη μεριά του: “Αυτός που θα εκλεγεί θα δώσει και το  στίγμα. Πιστεύω ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως έχει δείξει και με την πορεία του Ποταμιού έως σήμερα, είναι αυτός που μπορεί να δώσει αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόσημο, που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο χώρος. Δεν έχει ανάγκη ούτε για διεύρυνση υπαρχόντων σχημάτων, δηλαδή να μεγαλώσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, να μεγαλώσει το Ποτάμι, ούτε να διατηρηθούν κάποια κεκτημένα από στελέχη του χώρου. Εχει ανάγκη από νέους ανθρώπους, από νέες φωνές, από νέες προτάσεις, γιατί νομίζω ότι έτσι ο χώρος μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό. Αυτό είναι σε τελική ανάλυση και το ζητούμενο. Δεν είναι απλώς να γίνει απλώς μια άθροιση δυνάμεων, να γίνει πολλαπλασιασμός δυνάμεων μέσα από τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή τη διαδικασία”. 

Κ.Δ.


NEWSLETTER