Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 19:21

“Λαϊκή Συσπείρωση” Πελοποννήσου κατά Στρατηγάκου

Γράφτηκε από την

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλ. Στρατηγάκο επικρίνει δριμύτατα η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το θέμα του ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “η πλειοψηφία του ΠεΣυ πρωτοστατούντων των κ.κ. Τατούλη και Στρατηγάκου (προέδρου του ΠεΣυ) με εκφυλιστικές και παράνομες διαδικασίες διέλυσαν την προηγούμενη συνεδρίαση για να μην παρθούν αποφάσεις στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αφού με αίολα επιχειρήματα και κατά παράβαση του κανονισμού μετατόπισαν τη συζήτηση στο τέλος της συνεδρίασης, και όταν ήταν να παρθούν αποφάσεις έφυγαν”.

Για τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού, σημειώνει ότι δεν έχει μπει καν στην ημερήσια διάταξη κατά παράβαση του άρθρου 16 του κανονισμού λειτουργίας του ΠεΣυ, επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων της για την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να θάψει στα ορυχεία της Μεγαλόπολης 90.000 τόνους μολυσμένων με αμίαντο αποβλήτων.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρει πως “είναι γελασμένοι ο κύριος Τατούλης και ο κύριος Στρατηγάκος θα «το πιουν το πικρό ποτήριο της απολογίας» για τις επιλογές τους να στηρίζουν την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων και να μετατρέψουν τη Μεγαλόπολη σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο σύμμεικτων, βιομηχανικών και επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων”.