Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 10:10

Διήμερη περιοδεία Κουμουτσάκου στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Διήμερη περιοδεία Κουμουτσάκου στη Μεσσηνία

 

Περιοδεία στη Μεσσηνία ξεκινά ο περιφερειακός τομεάρχης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η παρουσία του κ. Κουμουτσάκου στο νομό δύο μέρες μετά το σκάνδαλο της υποκλοπής συνομιλιών από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, παρουσιάζει πλέον αυξημένο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα αν και δεν έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εκτιμάται ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλός μπροστά στις δραματικές εξελίξεις, καθώς μια τέτοια στάση όχι μόνο θα προκαλέσει διαφορετικές ερμηνείες αλλά θα ενισχύσει κιόλας τις εσωκομματικές συγκρούσεις, αφού η κάθε πλευρά θα θεωρεί τη δημόσια σιωπή ως αποδοχή των δικών της απόψεων.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν ακόμα γίνει γνωστό το σκάνδαλο της υποκλοπής, "γαλάζια" στελέχη είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για τη συνεργασία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η αμφισβήτηση αυτή αποτελεί σε έναν βαθμό συνέχεια της κριτικής που είχαν ασκήσει παλιότερα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέτοντας ερώτηση για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Μεταξύ των βουλευτών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζεται από κύκλους του να μην θέλει να ακούσει ούτε το όνομα του Πέτρου Τατούλη και του Παναγιώτη Νίκα, που επίσης συνεργάζεται συνεχώς με την κυβέρνηση που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη που πέρασε από τον τόπο. Ομως αυτή τη χρονική στιγμή η συνεργασία του κ. Νίκα με την κυβέρνηση έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω του σκανδάλου της υποκλοπής και των πολιτικών εξελίξεων που πυροδότησε. Η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά που θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής και στις επόμενες εκλογές και η προσπάθεια πολιτικής απομόνωσης της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, που σίγουρα δεν έχει μέλλον σε περιφερειακό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον κ. Τατούλη, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που απειλεί την ενότητα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας, ο κ. Κουμουτσάκος “θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους περιφερειακών, αυτοδιοικητικών και τοπικών παραγωγικών φορέων στους Δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Τριφυλίας, Πύλου, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης. Το απόγευμα της Πέμπτης θα απευθύνει χαιρετισμό στη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης Μεσσηνίας. Ο κ. Κουμουτσάκος θα έχει επίσης συνάντηση με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης της Καλαμάτας”.

Θ.Λ.


NEWSLETTER