Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 08:47

Περιμένει το πόρισμα για τους “κοριούς” ο Κουμουτσάκος - Κάλυψη σε Νίκα για σχέσεις με την κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον
Περιμένει το πόρισμα για τους “κοριούς” ο Κουμουτσάκος - Κάλυψη σε Νίκα για σχέσεις με την κυβέρνηση

 

 

“Ενιψε τας χείρας του” για το θέμα της τοποθέτησης “κοριού” στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη ο περιφερειακός τομεάρχης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς όπως είπε δεν θέλει να πάρει θέση μέχρι να εκδοθεί πόρισμα για τις έρευνες από τις αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα παρείχε πλήρη κάλυψη στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για τη συνεργασία του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος τοποθετήθηκε στα δύο “καυτά” για την ενότητα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας θέματα, λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας και μετά από ερώτηση της "Ε". Με την απάντησή του για το θέμα των “κοριών” ο κ. Κουμουτσάκος απέφυγε να πάρει ουσιαστικά θέση κρατώντας ίσες αποστάσεις από τις δύο συγκρουόμενες πλευρές. Ετσι και αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο στην πρώτη του επίσκεψη στη Μεσσηνία να “αδειάσει” είτε την “γαλάζια” Ελένη Αλειφέρη και τον πολιτευτή και περιφερειακό σύμβουλο Περικλή Μαντά (που έχει στενή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά) είτε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (και όσους τον ακολουθούν) που εκλέχτηκε με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η ευκολία με την οποία παρείχε στήριξη στο δήμαρχο Καλαμάτας για τη συνεργασία του με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς πολλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας  εμφανίζονται τουλάχιστον προβληματισμένοι με την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει ο κ. Νίκας στους υπουργούς.

Ο κ. Κουμουτσάκος περιόδευσε χθες στους Δήμους Οιχαλίας, Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος, ενώ ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Δυτική Μάνη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν τη σύσκεψη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας είπε ότι σκοπός της πρώτης επίσκεψής του είναι αφενός η καταγραφή των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Μεσσηνίας και αφετέρου η αξιολόγηση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι καθυστέρησε να έρθει στη Μεσσηνία εξαιτίας των καταιγιστικών εξελίξεων στα εθνικά θέματα και ότι θα έρθει σύντομα για νέες συναντήσεις. Δήλωσε χαρούμενος που θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον φίλο του όπως τον χαρακτήρισε πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι το βασικό κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων είναι η αξία τους.

Σήμερα το πρωί ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Θ.Λ.


NEWSLETTER