Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 21:42

Ανησυχίες από το ΚΚΕ Μεσσηνίας για ευρύτερες εξελίξεις

Γράφτηκε από την
Ανησυχίες από το ΚΚΕ Μεσσηνίας για ευρύτερες εξελίξεις

 

 

“Στη γειτονιά μας έχουν μαζευτεί πολλά σύννεφα και αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι” σημείωσε, μεταξύ άλλων, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς, μιλώντας προχθές στην Καλαμάτα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του κόμματος.

“Εμείς εκτιμάμε ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί παραπέρα και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είναι άλλο ζήτημα να μην καλλιεργούμε κλίμα τρόμου, φοβίας, ανασφάλειας και άλλο να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για τους κινδύνους που εγκυμονούν όλες οι παραπάνω εξελίξεις”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τ. Δημουλάς αναπτύσσοντας το θέμα της εκδήλωσης, που ήταν “Οι πολιτικές εξελίξεις, οι εξελίξεις των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ανταγωνισμών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου - οι θέσεις του ΚΚΕ”.

Ο ίδιος χαρακτήρισε “δικαιολογημένη την ανησυχία από την όξυνση των ανταγωνισμών, την προετοιμασία αλλά και την εξέλιξη των επικίνδυνων σχεδίων των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, στην προσπάθεια να βγουν πιο ενισχυμένες στον ανταγωνισμό τους με άλλες ισχυρές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία, η Κίνα και άλλες περιφερειακές δυνάμεις (...) για τα ξεχωριστά τους οικονομικά συμφέροντα, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, τη μεταφορά της ενέργειας και των εμπορευμάτων, για τους υδρογονάνθρακες, τους αγωγούς πετρελαίου, φυσικού αερίου, των υποδομών”.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση φέρει ευθύνη “όχι μόνο για τον εφησυχασμό που προωθεί αλλά και γιατί με τη συνολική της πολιτική, της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας, μπλέκει το λαό στα επικίνδυνα παιχνίδια των ανταγωνισμών και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στη μοιρασιά των αγορών, το πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών”.


NEWSLETTER