Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 11:50

Υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ ο Παν. Τζαβάρας

Γράφτηκε από τον
Υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ ο Παν. Τζαβάρας

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας και υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΜΠ Τάκης Τζαβάρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην οποία ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος, ο κ. Τζαβάρας τόνισε την παρουσία του στην κεντρική διοίκηση της ΝΔ, προβάλλοντας τη συνεργασία του με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη - ενώ πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά έριξε γέφυρες προς την ισχυρή στη Μεσσηνία πτέρυγα που πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό.

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις, ο κ. Τζαβάρας απέφυγε εντέχνως να συγκρουστεί με την απερχόμενη διοίκηση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, όπως και κάθε αναφορά στο έργο της προέδρου Νατάσας Κυριακοπούλου που θα είναι αντίπαλός του στις εσωκομματικές εκλογές.

Στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Τζαβάρας σημείωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια είχα την ευκαιρία, μέσα από τη συμμετοχή μου στο οργανόγραμμα της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ, να αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες, γνώσεις, εξαιρετικές συνεργασίες με υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, αλλά κυρίως να συνεργαστώ με τον στενό κύκλο των συμβούλων του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να αποκτήσω την πεποίθηση ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν στις κομματικές μας οργανώσεις, και ότι η Νέα Δημοκρατία καλείται τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αγκαλιάσει όχι μόνο το σύνολο των στελεχών και μελών της, αλλά και κάθε πολίτη της χώρας μας, κοιτάζοντας μόνο το αύριο που πρέπει να είναι πολύ καλύτερο για όλους».

Μιλώντας για την πολιτική στη Μεσσηνία, φρόντισε να κάνει ανοίγματα προς τους ψηφοφόρους του κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Στη Μεσσηνία το φορτίο της παράταξης είναι μεγάλο. Και ιδιαίτερα συμβολικό για όποιον κληθεί να το σηκώσει, κι αυτό γιατί έχουμε την τιμή ο τόπος μας να αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα πολλών ικανών πολιτικών αλλά και του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Του πρωθυπουργού που στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας την κράτησε όρθια μέσα στη δίνη της κρίσης και παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη θέση από αυτή που την παρέλαβε». 

Μιλώντας για την επόμενη διετία, ο κ. Τζαβάρας επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: «Απέναντι σε μια ιδεοληπτική, ανερμάτιστη και εθνικά επικίνδυνη συγκυβέρνηση, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία η χώρα μας μεγαλούργησε. Εκείνοι που έταξαν το σκίσιμο των μνημονίων, τώρα υπόσχονται επενδύσεις και έξοδο από τα μνημόνια. Δεν θέλουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν. Επιβεβαιώνεται αυτό κάθε μέρα. Στις δικές μας πλάτες και στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πέφτει μια βαριά ευθύνη: Οχι απλά να πετύχουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, αλλά να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από την κρίση».

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Στη συνέχεια ο κ Τζαβάρας είπε για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας:  «Η ανανέωση αποτελεί όρο επιβίωσης. Το μητρώο πολιτικών στελεχών αποτελεί το προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο μεγάλος στόχος είναι, μέσα από την ανανέωση προσώπων και ιδεών, να χτίσουμε ένα κόμμα που θα συνομιλεί με την κοινωνία - ώστε να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη πολιτική δύναμη, διευρύνοντας την πολιτική της βάση. Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση, ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».

Αναφορικά με τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε ότι ονειρεύεται μια οργάνωση με: «Σύνθεση απόψεων, συλλογικότητα και ανοικτές διαδικασίες. Εξωστρέφεια, ώστε η κομματική λειτουργία να υπηρετεί την τοπική κοινωνία αναδεικνύοντας τα προβλήματα, προσφέροντας λύσεις και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. Συστράτευση σε όλες τις προσπάθειες φορέων και συλλόγων του νομού, που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της οικονομίας του, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του φυσικού κάλλους και της διατροφικής υπεροχής».

Επίσης, μια οργάνωση «που θα αφουγκράζεται και θα συμμετέχει ενεργά, κάνοντας προτάσεις σε προβλήματα που θα αναδεικνύονται από τα στελέχη της· που θα επαναφέρει δυναμικά σε τοπικό επίπεδο την υγιή πολιτική στο προσκήνιο, για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών· που θα έχει τις πόρτες της πάντα ανοιχτές σε όλους ανεξαιρέτως, και θα αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το βιογραφικό του Τάκη Τζαβάρα όπως το έστειλε ο ίδιος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει ως εξής:

«Γεννήθηκα στις 17 Απρίλη του 1975 στο Πλατύ Μεσσηνίας και από το 2000 ζω μόνιμα στην Καλαμάτα. Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη. Το 1992 εισήχθηκα στο Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και στην Προεδρική Φρουρά.

Είμαι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων στην Πληροφορική, το πρώτο από το Danube University of Krems της Αυστρίας με ειδικότητα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (e-Government) και το δεύτερο από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδικότητα στα Πληροφοριακά Συστήματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το 2018 αναγορεύομαι Διδάκτωρ Πληροφορικής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από το 2002 εργάζομαι στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εχω θητεύσει σε υπεύθυνες θέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, μεταξύ άλλων, ως Διευθυντής στο Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών και ως υπεύθυνος τουρισμού και επικοινωνίας στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.

Διετέλεσα στέλεχος σε επιτελικά γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όπως του Νομάρχη και Αντινομαρχών, για περίπου οκτώ χρόνια.

Τα τελευταία πέντε χρόνια είμαι Διευθυντής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ασχολούμαι παράλληλα με την εκπαίδευση ενηλίκων, όπου έχω πάνω από 10.000 ώρες διδασκαλίας σε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης.

Από το 2001 έως το 2013 διετέλεσα Επιστημονικός Συνεργάτης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ από το 2005 έως σήμερα είμαι έκτακτος καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Δραστηριοποιήθηκα κατά τα φοιτητικά μου χρόνια στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πειραιά και στην ΤΟ της ΝΔ Καλλιθέας. Εκτοτε διατελώ ενεργό μέλος του κόμματος μέσω της ΤΟ Καλαμάτας, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες δράσεις του. Συμμετείχα με ενεργό ρόλο σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων 20 ετών είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε σε κεντρικό. Δραστηριοποιούμαι επίσης ως μέλος σε πολλούς συλλόγους και φορείς της περιοχής μου, έχοντας πάντα ενεργό ρόλο και μεγάλη κοινωνική δράση σε όλο το Νομό Μεσσηνίας.

Αρχές του 2017 εντάχθηκα στο μητρώο πολιτικών στελεχών του κόμματος και ένα χρόνο αργότερα έγινα μέλος της πολιτικής ακαδημίας της ΝΔ.

Εκτοτε δραστηριοποιούμαι ενεργά στα όργανα του κόμματος ως:

• Μέλος Τομέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΝΔ

• Μέλος Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ

• Μέλος ομάδας έργου για τη Δημόσια Διοίκηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού και επικοινωνίας ΝΔ». 


NEWSLETTER