Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 16:20

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας αναφορικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις, που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: "Στην περιοχή η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας καλύπτεται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα (ιδιωτικά ιατρεία και μικροβιολογικά-απεικονιστικά κέντρα, σε Μεγαλόπολη, Τρίπολη και Καλαμάτα). Μολονότι στη Μεγαλόπολη υπάρχει το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάποιο εργατικό ατύχημα ακόμα και μεγάλης έκτασης, το κέντρο υγείας δεν διαθέτει δικό του ασθενοφόρο γιατί το ήδη παλιό που υπήρχε κάηκε το Σεπτέμβριο του 2017 λόγω βλάβης. Τώρα έχει παραχωρηθεί για περιορισμένο χρόνο ένα δανεικό όχημα από τη ΔΕΗ. Επιπλέον λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων και  βοηθών δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες".

Οι δύο βουλευτές μάλιστα ζητούν να μάθουν ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό).

- Να διευκολυνθεί η συνταγογράφηση για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να εξοπλιστεί το ΚΥ με τα απαραίτητα ασθενοφόρα, πλήρως επανδρωμένα και εξοπλισμένα, προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υγείας των κατοίκων της περιοχής.


NEWSLETTER