Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 08:46

Μεσσηνία: Η Ν.Δ. θέλει αλλά δεν μπορεί να ηρεμήσει (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Ούτε χθες κόπασε η εσωκομματική αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των εκλογών για τα τοπικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, αν και οι δύο πλευρές δείχνουν ότι επιθυμούν να χαμηλώσουν τους τόνους για να μη χρεωθούν το πολεμικό κλίμα.

Μάλιστα, στο παρασκήνιο χθες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιχειρούσαν να φορτώσουν τον "αόρατο πόλεμο" στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για υπερβολές δημοσιογράφων. Οσοι όμως γνωρίζουν από εσωκομματικές εκλογές, δύσκολα θα πειστούν ότι δεν υπήρξε κινητοποίηση προσωπικών μηχανισμών και στήριξη υποψηφίων από αιρετούς.

Στο προσκήνιο τώρα, ενωτικός και... πικραμένος εμφανίστηκε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Παναγιώτης Τζαβάρας στο πρώτο μετεκλογικό μήνυμά του, με το οποίο συγχαίρει την αντίπαλό του Νατάσσα Κυριακοπούλου που επανεκλέχτηκε πρόεδρος, αλλά την ίδια ώρα αφήνει αιχμές: «Κάποιοι συλλογίζονται με όρους εξάρτησης και γι' αυτό ήταν δύσκολο να κατανοήσουν ότι ήμασταν και παραμένουμε αυτόφωτοι και ακηδεμόνευτοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες αργότερα, η πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Καλαμάτας Αντζελα Σκλήκα με επιστολή της διατράνωνε «την προσωπική, οικογενειακή και πολιτική σχέση» της με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ... ΚΑΠΟΙΩΝ

Στην αρχή του μηνύματός του ο κ. Τζαβάρας εμφανίζεται ενωτικός λέγοντας:

«Η επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών βρίσκει όλους εμάς τους νεοδημοκράτες ενωμένους και μονοιασμένους, και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού ο πλούτος της Νέας Δημοκρατίας  είναι η δυνατότητά της να συνθέτει τόσο μεγάλη ποικιλία προσωπικοτήτων και ιδεών. Περίπου 2.200 μέλη έδωσαν το "παρών" στο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση, ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».

Στη συνέχεια όμως αφήνει αιχμές εναντίον... κάποιων, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος εκφράζει το νέο και το σύγχρονο:

«Οι συνεργάτες μου και εγώ δώσαμε έναν δύσκολο και αποφασιστικό αγώνα με εντιμότητα και πολιτικό πολιτισμό. Επειδή κάποιοι συλλογίζονται με όρους εξάρτησης, ήταν δύσκολο να κατανοήσουν ότι ήμασταν και παραμένουμε αυτόφωτοι και ακηδεμόνευτοι. Εκφράζουμε το νέο, το σύγχρονο και το πνεύμα ανανέωσης που διακρίνει πλέον τη Νέα Δημοκρατία. Υπηρετούμε με πίστη αξίες όπως η αλήθεια, η ηθική, η αξιοκρατία και η εντιμότητα. Για αυτές τις αξίες αγωνιζόμαστε και θα το κάνουμε χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς».

Ο κ. Τζαβάρας στη συνέχεια του μηνύματός του, αφού ευχαριστεί όσους τον στήριξαν και όσους συμμετείχαν στις εκλογές, συγχαίρει την αντίπαλό του για τη νίκη της λέγοντας: «Θέλω να συγχαρώ την κυρία Ν. Κυριακοπούλου και να την ευχαριστήσω για τον έντιμο αγώνα που διεξήγαγε». 

Κλείνοντας το μήνυμα ο κ. Τζαβάρας αναφέρει: «Τέλος, ένα ακόμη "ευχαριστώ" πηγαίνει στην οικογένειά μου. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξή τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ. Βγαίνω από αυτή τη διαδικασία πιο δυνατός. Το ταξίδι για μια καλύτερη Νέα Δημοκρατία και ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, μόλις έχει αρχίσει. Το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Ελληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το κάνει και τώρα».

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

Η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας Αντζελα Σκλήκα με επιστολή της επισημαίνει ότι υπηρετεί τον εκάστοτε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα τη σχέση της με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αναλυτικά η επιστολή:

«Στην πολύχρονη πορεία μου στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, έχω υπηρετήσει και τιμήσει στο έπακρο το σύνολο των εκάστοτε προέδρων. Βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας μας. Την προσωπική, οικογενειακή και πολιτική μου σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Οση φαντασία και αν διαθέτει. Αποτελώ κι εγώ μια από όλες τις Ελληνίδες και Ελληνες που είμαστε περήφανοι για την διακυβέρνησή του, στη δυσκολότερη περίοδο της χώρας μας.

Ο στόχος είναι η επόμενη μέρα και η όσο το δυνατόν γρηγορότερη απομάκρυνση της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης όλων των εποχών. Και σε αυτόν το στόχο συντασσόμαστε όλοι. Καλώ όλους τους φίλους, μέλη, υποστηρικτές της παράταξής μας σε δράση και ενεργοποίηση, ώστε ενωμένοι να επιτύχουμε στον κοινό μας αγώνα».

Ακολουθεί δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για τις εκλογές:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Q6e2BJus9mo}

Θ.Λ.