Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 19:07

Πετράκος κατά Σταθάκη για ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά Σταθάκη για ΔΕΗ

Τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη επικρίνει δριμύτατα ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής της ΛΑΕ, με αφομή την έκθεση της McKinsey, που «βγάζει χρεοκοπημένη τη ΔΕΗ, ώστε να ξεπουληθεί αντί πινακίου φακής».

Ο κ. Πετράκος λέει στον υπουργό και τον πρόεδρο της ΔΕΗ ότι «δεν είναι δυνατόν να παριστάνουν τους έκπληκτους. Οφείλουν να γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος της McKinsey, ότι δηλαδή είναι ένας από τους ιδεολογικούς βραχίονες του νεοφιλελευθερισμού και προφανώς η μελέτη της δεν είναι καθόλου αθώα. Αντίθετα έχει σκοπιμότητα».

Το στέλεχος της ΛΑΕ υποστηρίζει πως «η ανάθεση της μελέτης για τη ΔΕΗ σε αυτή την εταιρεία είναι σαφές ότι έγινε συνειδητά για να παρουσιαστεί η ΔΕΗ ως χρεοκοπημένη εταιρεία, με σκοπό να ξεπουληθούν αντί πινακίου φακής πρώτα οι 4 λιγνιτικές μονάδες με τα ορυχεία τους και στη συνέχεια βέβαια το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ».

Παρατηρεί ότι «οφείλουν να γνωρίζουν ότι όταν την οχιά τη βάζεις στο δωμάτιό σου, θα σε δαγκώσει. Εκτός εάν το επιδιώκουν...».


NEWSLETTER