Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 19:34

ΝΔ Μεσσηνίας: Η τελευταία πράξη του δράματος στις Πρέσπες

Γράφτηκε από την

Ανακοίνωση με τίτλο “Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στις Πρέσπες” εξέδωσε η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Δυστυχώς στις Πρέσπες, κατάπληκτοι όλοι οι Ελληνες είδαν στις οθόνες τους τις στιγμές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν.

Σε μια ημέρα πραγματικά εθνικής θλίψης, οι συμπολίτες μας έβλεπαν τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας να τραγουδάει χαρούμενος το "happy birthday" στον Αμερικάνο διαπραγματευτή, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους να τραγουδήσουν μαζί του.

Εβλεπαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να είναι μέσα στην καλή χαρά και με διάθεση ευφορίας, την ίδια στιγμή που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός διαχώριζε τους δύο λαούς σε Ελληνες και "Μακεδόνες" μέσα σε ελληνικό έδαφος.

Ταυτόχρονα παραδίπλα στο Πισοδέρι, τα ΜΑΤ κατ’ εντολήν της κυβέρνησης ξυλοκοπούσαν Ελληνες πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που πήγαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε όσα συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία.

Απορούμε, κύριοι της κυβέρνησης... Εχετε καταλάβει τι κάνατε;

Εχετε καταλάβει τι αισθήματα εθνικής θλίψης και ταπείνωσης δημιουργήσατε σε έναν βασανισμένο από την κρίση λαό;

Παραδώσατε συνειδητά όνομα, "μακεδονική" εθνική ταυτότητα και "μακεδονική" γλώσσα! Το θέλατε και το κάνατε!

Τι κι αν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ήταν απέναντί σας και το είχε δείξει απ' την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων με μαζικά συλλαλητήρια.

Τι κι αν σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προσπαθούσε να σας αποτρέψει από την υπογραφή αυτής της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας.

Τι κι αν σας φώναζε όλη η Ν.Δ. να προσέξετε, διότι η αναγνώριση "μακεδονικής" εθνότητας και γλώσσας αποτελούν την επιτομή του  αλυτρωτισμού για "μακεδονικό έθνος"; Ενός αλυτρωτισμού που υπήρχε από τον 19ο αιώνα και διογκώθηκε κυρίως μετά το κίνημα του Ιλιντεν και κατά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ενός αλυτρωτισμού που οδήγησε τους κομιτατζήδες της ΕΜΕΟ να αιματοκυλήσουν τα χωριά της Μακεδονίας μας. Ενός αλυτρωτισμού που απέτρεψαν με το αίμα τους ο Παύλος Μελάς, ο Τέλλος Αγρας και τόσοι άλλοι μακεδονομάχοι ήρωες.

Μέχρι και ο ίδιος ο Ζάεφ λίγες ημέρες πριν τη συμφωνία χρησιμοποίησε στο διάγγελμά του τον εθνικό τους ήρωα και κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ για να "δέσει" τα θεμέλια του νέου "μακεδονικού έθνους" που εσείς παραχωρήσατε.

Οπως λέει κι ο λαός μας: και το "τυρί" είδατε και τη "φάκα", αλλά συνειδητά "δε δώσατε έναν παρά"!

Μέχρι και η επιλογή των Πρεσπών για το χαρωπό πανηγυράκι σας μόνο τυχαία δεν ήταν. Είναι το ίδιο ακριβώς μέρος, που πριν 70 περίπου χρόνια κάποιοι άλλοι "ιδεολογικοί συγγενείς" σας διακήρυσσαν τα περί αυτονομίας της Μακεδονίας και της απελευθέρωσης του "Μακεδονικού Εθνους" που ζει υπό τον ελληνικό ζυγό. Αυτοί όμως, έστω μετά από χρόνια, αναγνώρισαν το λάθος τους και αποστασιοποιήθηκαν από αυτή τη θέση, που έπληττε βάναυσα τα εθνικά συμφέροντα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Ομως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και είναι πρόδηλη η πρόθεση κάποιων σκοτεινών μυαλών της κυβέρνησης για ένα κακοπροαίρετο είδος ρεβανσισμού. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στο σχόλιο του κ. Τσίπρα, στη "selfie" που περιχαρής ανέβασε στα social media.

Βέβαια στις Πρέσπες υπέγραψε τη συμφωνία, μαζί με τον κ. Τσίπρα, και ο κ. Καμμένος, ο οποίος μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ προτίμησαν να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να δώσουν τη Μακεδονία. Να κρατήσουν τον μισθό τους και να "πουλήσουν" την ψυχή της Ελλάδος.

Οι Ελληνες όμως σύντομα θα σας δώσουν την απάντησή τους».