Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 09:13

Μεσσηνία: Με υποψηφίους εκτός κομματικών τειχών ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές;

Γράφτηκε από τον

Σε ψηφοδέλτια ανοιχτά και νικηφόρα, στηριγμένα σε προγραμματικές συμφωνίες και αρχές και με επικεφαλής - υποψηφίους δημάρχους κι εκτός κομματικών τειχών, προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές στη Μεσσηνία.

Ο προσανατολισμός αυτός στηρίζεται στη σχετική απόφαση - οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, η οποία αφορά όλη την Ελλάδα.

Μια πρώτη γενική συζήτηση πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία στελέχους της κεντρικής διοίκησης. Στη συνεδρίαση τονίστηκε ότι η επιλογή των υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει το κόμμα θα πρέπει να γίνει έγκαιρα, μέχρι τον Οκτώβριο, ένα χρόνο πριν τις εκλογές.

Στη συζήτηση που έγινε και στις απόψεις που κατατέθηκαν, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άνοιγμα στην κοινωνία και σε άλλους πολιτικούς χώρους και κινήσεις και να αναζητηθούν και άτομα που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, όμως, προβληματίζονται και ανησυχούν με την ακροδεξιά και την πόλωση. Ατομα που θα προκύψουν μέσα από συνεννόηση και συναίνεση σε προοδευτική κατεύθυνση. Επισημάνθηκε ότι στόχος είναι η ανατροπή στους δήμους της Μεσσηνίας σε προοδευτική κατεύθυνση, ενώ αναφέρθηκε πως μπορεί να εξεταστούν και πρόσωπα που προέρχονται από τη δεξιά παράταξη, αλλά συμφωνούν σε ένα ευρύ δημοκρατικό και προοδευτικό πλαίσιο.

Ονόματα υποψηφίων δεν συζητήθηκαν ούτε ακούστηκαν, καθώς υπήρξε η εκτίμηση πως είναι ακόμα νωρίς για συγκεκριμένες υποψηφιότητες.

Αναφέρθηκε, τέλος, ότι στις πρωτεύουσες των νομών καθοριστικό λόγο για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων έχει η κεντρική διοίκηση του κόμματος μετά τις προτάσεις των τοπικών οργάνων.

Γ.Σ.