Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 15:27

Μεσσηνία: Ηχηρή αποχώρηση της Ζωή Τσοροβά από το ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ηχηρή αποχώρηση της Ζωή Τσοροβά από το ΣΥΡΙΖΑ

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τα όργανα στα οποία μετείχε (Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας και Οργάνωση Μελών Αετού - Κοπανακίου), η δικηγόρος Ζωή Τσοροβά.

Στην επιστολή αποχώρησής της αναφέρει ότι δεν μπορεί να δεχτεί να τίθενται υπό αμφισβήτηση οι αρχές και τα κεκτημένα της Γαλλικής Επανάστασης και την απουσία κοινωνικού και εθνικού σχεδίου για τη χώρα. Μάλιστα, υποστηρίζει πως “η πρόσφατη συμφωνία για το εθνικό ζήτημα εμπεριέχει γκρίζες ζώνες που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να βλάψουν εθνικά μας συμφέροντα”.

Στην επιστολή της η Ζ. Τσοροβά αναφέρει: “Με λύπη και μεγάλη απογοήτευση είμαι υποχρεωμένη να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανα Ο.Μ. Αετού/Κοπανακίου και Ν.Ε. Μεσσηνίας, στα οποία μετέχω. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Οι διαδοχικές, την τελευταία τριετία, κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές κυβερνητικές επιλογές, σε συνδυασμό με την «αφωνία» και το σκόπιμο -κατά τη γνώμη μου- μούδιασμα του κόμματος δεν μου αφήνουν, όμως, άλλη επιλογή. Εν έτει 2018, δεν μπορώ να δεχτώ να τίθενται υπό αμφισβήτηση οι αρχές και τα κεκτημένα της Γαλλικής Επανάστασης, που η δική μου, τουλάχιστον, γενιά τα θεωρούσε δεδομένα. Δεν μπορώ να δεχτώ την επικίνδυνη υποχώρηση των δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου, την επιστροφή της χώρας σε καταδικασμένες πρακτικές του παρελθόντος, την ακύρωση της έννοιας των λέξεων, την αντιστροφή του λόγου. Δεν μπορώ να δεχτώ, τέλος, την απουσία κοινωνικού και εθνικού σχεδίου για τη χώρα. Καθίσταται πλέον πασιφανές ότι όχι μόνο δεν αναστρέψαμε αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε αλλά τα επιτείναμε κιόλας: Νέο μνημόνιο, διαρκής εποπτεία, φτωχοποίηση, διάλυση της μεσαίας τάξης, υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, μετανάστευση του πλέον δυναμικού και παραγωγικού κεφαλαίου της χώρας, των νέων. Η δε πρόσφατη συμφωνία για το εθνικό ζήτημα εμπεριέχει γκρίζες ζώνες που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να βλάψουν εθνικά μας συμφέροντα. Αντιαισθητικές φιέστες, με απόντα μάλιστα το λαό, δεν μπορούν να καλύψουν την πραγματικότητα. Με πολλή αγάπη και νοσταλγία θα θυμάμαι πάντα την ελπίδα και τα όνειρα με τα οποία συστήσαμε την οργάνωσή μας, το 2012, παρά την εναντίωση του τοπικού μηχανισμού, προερχόμενοι, οι περισσότεροι, από ένα σπάνιο συμμετοχικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα: την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία του πρώην Δήμου Αετού, που έχει αφήσει το αυτοδιοικητικό θετικό πρόσημό της ανεξίτηλο στην τοπική μας ιστορία. Αυτή την εμπειρία και δυναμική θελήσαμε να θέσουμε στην υπηρεσία της αναγέννησης και ανασυγκρότησης της χώρας και του τόπου μας, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με πολλή αγάπη και νοσταλγία θα θυμάμαι και θα τιμώ το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, του οποίου είχα την τιμή να είμαι μέλος, με διακηρυγμένο τότε στόχο τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα ξανάχτιζε την Ελλάδα.  Δυστυχώς, ελάχιστα  μόλις χρόνια κυβερνητικής εξουσίας  αποδείχτηκαν αρκετά για μια μετάλλαξη που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ.

Τίποτα πια δεν με εκπλήσσει. Ολα τα περιμένω και από όλους. Ελπίζω όμως ότι στη σκοτεινή περίοδο που διανύουμε ο ελληνικός λαός θα αναδείξει και πάλι, σιγά-σιγά, τον καλύτερο εαυτό του. Εγώ στην κατεύθυνση αυτή κινούμαι”.


NEWSLETTER