Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 10:22

Ομιλία Λαφαζάνη αύριο στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί αύριο Τετάρτη ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο ξενοδοχείο “Rex”.

Από τις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μεγαλόπολη, συνοδευόμενος από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Θανάση Πετράκο. Στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ενώ θα συναντηθεί και με τα σωματεία τους. Στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με το δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο.

Στην Καλαμάτα ο κ. Λαφαζάνης θα μιλήσει για το αν “υπάρχει διέξοδος ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με τα μνημόνια μέχρι το 2060”.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑΕ, ο Βασίλης Τσουλάκος, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, ανέφερε ότι επιβάλλεται νέο μνημόνιο μέχρι το 2022 και το 2060, με μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ, τα οποία με τις παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ φθάνουν σε κόστος τα 18,5 δισ. ευρώ. Για τη ρύθμιση του χρέους είπε πως δεν επέρχεται καμία μείωση, παρότι δεν είναι βιώσιμο. Αναφερόμενος στο “σόου της γραβάτας του κ. Τσίπρα”, ανέφερε ότι “ούτε το χρέος μειώνεται, ούτε από τα μνημόνια βγαίνουμε, ούτε ανάπτυξη φαίνεται στον ορίζοντα”. Παρατήρησε πως χρειάζεται εναλλακτική πολιτική, με βαθιά διαγραφή του χρέους και ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Η Μαρία Μήτση δήλωσε ότι η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια κι εκτίμησε πως είναι χρέος μας να απαντήσουμε.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=azOqyasYeDc}