Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 14:52

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας” για τους μετανάστες

Γράφτηκε από την

“Η τελευταία απόφαση της συνόδου της ΕΕ για τους μετανάστες που θα εγκλωβίσει περισσότερους στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει νέες «Αμυγδαλέζες» και θα δώσει αντικειμενικά νέα ώθηση στο δουλεμπόριο”.

Αυτό επισημαίνει η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Καλαμάτας, σχολιάζοντας τον εντοπισμό, την άφιξη και την προσωρινή φιλοξενία των 60 τελευταίων μεταναστών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και το δήμο, σημειώνει μεταξύ άλλων:  “Είναι μια εικόνα που έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια. Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή σταματάει βίαια στις ακτές της Μεσσηνίας. Η συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εγκλωβισμό των μεταναστών εντός της Ελλάδας προσφέρει μια τεράστια μπίζνα για τους δουλέμπορους με μοναδικό θύμα τους μετανάστες που έχουν πληρώσει πολλές φορές αυτό το «ταξίδι» ακόμα και με τη ζωή τους. Αυτή η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο με βάση και την τελευταία απόφαση της συνόδου της ΕΕ για τους μετανάστες που θα εγκλωβίσει περισσότερους στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει νέες «Αμυγδαλέζες» και θα δώσει αντικειμενικά νέα ώθηση στο δουλεμπόριο. Στην Καλαμάτα «φιλοξενούνται» στην παλιά νοσηλευτική μονάδα όπως πολλοί μετανάστες στο παρελθόν. Εχουμε θέσει πολλές φορές μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα πως οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες. Μετά από παρεμβάσεις μας κατά το παρελθόν έχουν γίνει κάποια μικρά βήματα καλυτέρευσης των συνθηκών αλλά αυτά δεν επαρκούν. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι εντελώς απόν από την όλη διαδικασία. Πετάει το μπαλάκι στο Δήμο Καλαμάτας χωρίς να φαίνεται πουθενά. Βέβαια, μεγάλες ευθύνες έχει και ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος όταν θέσαμε το ζήτημα ο δήμος να ζητήσει από το υπουργείο χρηματοδότηση για τη δημιουργία χώρου βραχείας φιλοξενίας μεταναστών, το αρνήθηκε. Ο λαός της περιοχής μας έχει δείξει κατά το παρελθόν τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους μετανάστες-πρόσφυγες. Καλούμε το λαό να σταθεί απέναντι στις φασιστικές κραυγές από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους χώρους και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων”.