Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 08:26

Μυστηριώδης επανεμφάνιση του Ανδρέα Λυκουρέντζου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Μυστηριώδης επανεμφάνιση του Ανδρέα Λυκουρέντζου

 

 

Στην πολιτική σκηνή, μέσω... Facebook, επέστρεψε χθες ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος ακυρώνοντας έτσι έμπρακτα τη δήλωση που ο ίδιος είχε κάνει πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώνοντας την οριστική αποχώρησή του από την πολιτική.

Ετσι πλέον κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν ο κ. Λυκουρέντζος θέλει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης (όπως συνεχίζουν να διαδίδουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) ή υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αφήσει εκτός ψηφοδελτίου την Εύη Τατούλη. Βεβαίως ο κ. Λυκουρέντζος για να διεκδικήσει μια νέα θητεία στη Βουλή ή μια νέα πορεία στην Περιφέρεια θα πρέπει πρώτα από όλα να εξασφαλίσει το "πράσινο φως" από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας που προσωρινά δείχνει ανέτοιμη να διαχειριστεί την περίπλοκη κατάσταση στην Πελοπόννησο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νυν περιφερειάρχης, που στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού του και στις εκλογές του Μαΐου. Ομως δεν είναι λίγοι οι... παροικούντες την Ιερουσαλήμ που πιστεύουν ότι η "υποψηφιότητα Τατούλη" στις περιφερειακές εκλογές είναι απλώς διαπραγματευτικό χαρτί για την είσοδο της κόρης του Εύης στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να είναι η Εύη Τατούλη υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και την ίδια ώρα ο πατέρας της να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης εξαπολύοντας μύδρους κατά του κόμματος της κόρης του.

Το "οικογενειακό ασυμβίβαστο" προφανώς βάζει σε πειρασμό τον πρώην βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζο που βλέπει μπροστά του ορθάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής του στην πολιτική. Μια επιστροφή που θα επηρεάσει άμεσα και τις πολιτικές εξελίξεις στη Μεσσηνία αφού όπως είναι γνωστό ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έχει εκφράσει επιθυμία να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μάλλον δεν συμφωνεί με μια τέτοια προοπτική, καθώς βλέπει θετικά μια υποψηφιότητα Λυκουρέντζου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εννοείται ότι τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να τα βγάλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί με γνώμονα τη πρόκληση της μικρότερης δυνατής εκλογικής ζημιάς, καθώς αυτή τη στιγμή τουλάχιστον φαντάζει αδύνατος ένας πολιτικός συμβιβασμός με μηδενικό πολιτικό κόστος.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ

Χθες ο κ. Λυκουρέντζος δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook άρθρο με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το τέλος των μνημονίων. Το πολιτικό μήνυμα του κ. Λυκουρέντζου καταλήγει: "Μπορούμε με ικανή ηγεσία και ενότητα να δημιουργήσουμε μια αισιόδοξη Νέα Εποχή" αφήνοντας ανοιχτή κάθε ερμηνεία για το αν η "Νέα Εποχή" μπορεί να είναι όνομα περιφερειακής παράταξης ή προεκλογικό σύνθημα υποψήφιου βουλευτή.

Αναλυτικά η δημοσίευση του κ. Λυκουρέντζου:

"Αποκαρδίωση μετά την παράσταση στην Ιθάκη. Πρωθυπουργός κατώτερος των αξιώσεων του έθνους των Ελλήνων. Εμφανίστηκε μικρόψυχος, με φθηνό κομμματικό, διχαστικό λόγο. Τον τετριμμένο ανούσιο λόγο, έμφορτο υποκρισίας και επιπόλαιης αλαζονείας. Λόγος ανιαρής επανάληψης της μισαλλοδοξίας και της ματαιότητας των εξωπραγματικών ονείρων τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν υπουργοί και εταίροι της συγκυβέρνησης.
Αντιθέτως ο λαός στην παρούσα συγκυρία έχει ανάγκη από ηγεσία με εθνικό στοχασμό και βούληση πατριωτικής ενότητας, ηγεσία με ευρωπαϊκό όραμα και ελληνική τόλμη, ικανή να τον εμπνεύσει και να τον ωθήσει σε δράση και δημιουργία. Παριστάνουν τους θριαμβευτές αυτοί οι οποίοι ομολόγησαν τις αυταπάτες τους, προσχώρησαν άνευ όρων και κακότροπα στην πολιτική των αντιπάλων τους. Αυτή την πολιτική την οποία κατασυκοφάντησαν και πολέμησαν.
Χρέωσαν την πατρίδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ με τις εμμονές και τους δογματισμούς τους.
Ανευ ενδοιασμών, τον αυτοεξευτελισμό τον ονομάζουν επιτυχία...
Τέτοιο απύθμενο θράσος είναι πρωτόγνωρο στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Εύλογα τίθεται το ερώτημα: δεν έχει όρια ο κυνισμός τους;
Προφανώς όχι, από ένα κόμμα με ακραίες πρακτικές και μια ετερόκλητη ιδεολογικά κυβέρνηση, μέτοχοι του πλέον εξωφρενικού παραδείγματος διακυβέρνησης.
Είναι αποκαλυπτικό αμοραλισμού ότι δέχονται τις τυπικές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων ως πανηγυρική επιβεβαίωση της πολιτικής τους, όταν υπόσχονταν να αλλάξουν την Ευρώπη και προφανώς να ακυρώσουν τις πολιτικές των θεσμών της. Τις πολιτικές των ηγετών των οποίων τα συγχαρητήρια ασμένως δέχονται σήμερα.
Τι ειρωνεία!!! Αλλαξε η κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» και εφήρμοσε πιστά τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη συνέχιση της δανειοδότησης, τα οποία είχαν βαπτιστεί νεοφιλελευθερισμός, όταν η διεκδίκηση της εξουσίας παιζόταν στο πεζοδρόμιο. Δεν φείδονται ψευδών και δημαγωγίας. Δεν διστάζουν σε απλουστευτικού χαρακτήρα παραστάσεις, για να υποστηρίξουν την πρωτογονικού χαρακτήρα προπαγάνδα τους. Τελικώς, αυτοί είναι...
Ατυχώς για την Ελλάδα μας, η οποία ευρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή της μεταπολεμικής της ιστορίας. Η επόμενη περίοδος είναι εξόχως απαιτητική για το μέλλον, σε ένα μάλλον δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
Ο τόπος χρειάζεται για να εξέλθει από την πολυδιάστατη κρίση, μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει χωρίς υπαναχωρήσεις πρόγραμμα φιλελευθεροποίησης και ανάπτυξης της οικονομίας,
ανασυγκρότησης της παραγωγικής διαδικασίας και διεξόδου στην καινοτομία. Κυβέρνηση η οποία θα επιδείξει επιμονή στις μεταρρυθμίσεις.
Τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αποτελεσματικότητα στη δημόσια διοίκηση, οι ραγδαίες αποκρατικοποιήσεις, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια στον τουρισμό υγείας.

Για να μην χαθεί η επόμενη δεκαετία, είναι αναγκαίο ένα νέο ξεκίνημα με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα νέο ξεκίνημα εθνικής ενατένισης και σκληρής δουλειάς. Να κατακτήσουμε εκ νέου αυτό το οποίο πέτυχε με διορατικότητα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, το στόχο της ισότιμης και ισοδύναμης συμμετοχής της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ως πολίτες και κοινωνία.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση δεν έχουν νόημα διαχωριστικές γραμμές, παλαιοκομματικού τύπου διαιρέσεις και αναχρονιστικές αγκυλώσεις. Η Νέα Δημοκρατία από την ιδρυτική της διακήρυξη και πάντα επιμένει στην αλλαγή νοοτροπίας, στην εθνική ομοψυχία. Μπορούμε με ικανή ηγεσία και ενότητα να δημιουργήσουμε μια αισιόδοξη Νέα Εποχή!".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER