Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 22:18

Κουτσούμπας από Σπάρτη: "Η ελπίδα για τον λαό, δεν περνά ούτε από τη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ"

Γράφτηκε από την
Κουτσούμπας από Σπάρτη: "Η ελπίδα για τον λαό, δεν περνά ούτε από τη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ"

«Ούτε οι θεατρινισμοί του κ. Τσίπρα από την Ιθάκη ούτε το ανασχηματισμένο κυβερνητικό σχήμα, που φτιάχτηκε με νέους, αλλά και παλιούς, δοκιμασμένους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής "φωστήρες", όλοι τους οπαδοί των μνημιονιακών πολιτικών έτοιμοι να υπηρετήσουν το νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τον λαό μας ότι στην πατρίδα του πραγματικά ξημερώνουν καινούργιες μέρες.

Γιατί ο λαός μας, οι άνθρωποι του μεροκάματου, του καθημερινού μόχθου, ξέρουν πολύ καλά, πως κάθε μέρα που ξημερώνει πρέπει να δώσουν τη δύσκολη μάχη της επιβίωσης» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στη Σπάρτη.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «υλοποίησε μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που είχε συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις οποίες χρειαζόταν το μεγάλο κεφάλαιο για να ανακτήσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του, ξεζουμίζοντας βέβαια το λαό» προσθέτοντας ότι «ψήφισε ακόμα και μέτρα για μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως είναι οι νέες μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο».

«Και έχει το θράσος ο κ. Τσίπρας να κοροϊδεύει ότι τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης, και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν, όταν μάλιστα δεν έχει καταργηθεί ούτε ένας από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων που επέβαλαν λιτότητα διαρκείας στον λαό» ανέφερε.

Είπε ακόμα ότι η «ευρωπαϊκή κανονικότητα», δεν είναι η «γη της επαγγελίας», όπως προσπαθεί να την παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά. Είναι «η πολιτική της ολοένα και μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων για τα κέρδη των λίγων κηφήνων».

Επισήμανε ότι ο καυγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αφορά στο ποιός θα διαχειριστεί για λογαριασμό του κεφαλαίου τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, και τόνισε ότι "οι εντολές του κεφαλαίου είναι συγκεκριμένες, όπως συγκεκριμένες είναι και οι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, ακόμα, ότι «στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ υπόσχονται κάποια ψίχουλα, που αν και εφόσον το επιτρέψουν οι ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης, θα δοθούν στους πιο εξαθλιωμένους».

Μίλησε για τα μεγάλα έργα στην περιοχή που «εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον τουρισμό», ενώ δεν έχουν να αποδώσουν τίποτα στα λαϊκά στρώματα της περιοχής, καθώς και στο ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη σχετική υποχώρηση της ανεργίας μετά από τόσα χρόνια κρίσης, αλλά κρύβει ότι όσοι επιστρέφουν στην παραγωγή ή βρίσκουν για πρώτη φορά δουλειά ή είναι αντιμέτωποι με πολύ χειρότερες συνθήκες απ' ότι πριν την κρίση».

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτερου μισθού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, είπε ότι αυτό θα γίνει με μνημονιακό νόμο και χωρίς κατάργηση του «υποκατώτερου», ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τον λαό όταν μιλά για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικά, αλλά και στην περιοχή οι φτωχοί και μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οξυμένα προβλήματα που θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής σε ότι αφορά την υγεία, την πρόνοια και την εκπαίδευση.

«Η επόμενη μέρα για το λαό, μπορεί να είναι ελπιδοφόρα. Και η ελπίδα για τον λαό, δεν περνά ούτε μια ώρα, ούτε μια μέρα, από τη δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ. Δηλαδή, την καπιταλιστική ανάπτυξη, όπου μια χούφτα παράσιτα κερδίζουν από την εκμετάλλευση των πολλών» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας «μεταμφιεσμένα μνημόνια διαρκείας» τα σχέδια για την επόμενη μέρα που θα παρουσιάσουν στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας και ο Κ. Μητσοτάκης.

«Στη ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, κυβέρνηση, αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση, ετοιμάζονται και επίσημα πλέον να αποδεχθούν για τη χώρα μας τον τίτλο του "γεωπολιτικού μεντεσέ" στην περιοχή από τους φονιάδες των λαών» ανέφερε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συμπλέουν στον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης ο οποίος «αφορά τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συγκρούσεις».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η περιοχή των Βαλκανίων, του Αιγαίου και ευρύτερα, «θερμαίνεται και πάλι επικίνδυνα, γιατί βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο νέος γύρος επεμβάσεων, που φέρουν τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στη σφοδρή αντιπαράθεση με άλλες ισχυρές παγκόσμιες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα, που προωθούν τα δικά τους σχέδια στην περιοχή».

«Στοιχεία αυτής της διαδικασίας ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, αποτελούν η συμφωνία των Πρεσπών, τα παζάρια Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου υπό την αιγίδα της ΕΕ, η αναθέρμανση των σχεδίων περί "Μεγάλης Αλβανίας" και γενικότερα η επαναχάραξη των συνόρων» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι χωμένη μέχρι τα μπούνια σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς, παίζοντας το ρόλο "σημαιοφόρου" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση τόσο για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού στον λαό αναφορικά με την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, όσο και για το ότι «κοροϊδεύει το λαό ότι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι παράγοντας ασφάλειας, αλλά και προστασίας από την επιθετικότητα της "σύμμαχης" Τουρκίας"».

Κάλεσε σε ισχυροποίηση της λαϊκής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πολιτική της κυβέρνησης «που στηρίζει ολόθερμα τις πολεμικές ενέργειες στην περιοχή».

«Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις, να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας» είπε ο κ. Κουτσούμπας, καλώντας τον λαό «να γυρίσει την πλάτη στα ύπουλα καλέσματα περί δήθεν εθνικής ενότητας και συνεννόησης».

«Ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί την πατρίδα του, αυτή που έχει χτίσει με κόπους και θυσίες. Δεν υπερασπίζεται το κεφάλαιο, που δεν έχει πατρίδα, που κλέβει τον ιδρώτα του και προκειμένου να υπερασπίσει τα κέρδη του δε διστάζει να τον στείλει στη φωτιά του πολέμου. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρόκειται να δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη σε καμιά αστική κυβέρνηση και στην άρχουσα τάξη που εκπροσωπεί. Δυναμώνουμε την πάλη για την οριστική νίκη του λαού, για να μπει τέρμα στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους, για να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία και την πραγματική ειρήνη για το λαό» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER