Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 09:09

Σύμφωνα με “Το Βήμα”: Στη Μεσσηνία θα κατέβει ο Αλέξης Χαρίτσης

Γράφτηκε από τον

 

 

Στη Μεσσηνία θα πολιτευτεί ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, σύμφωνα με το "Βήμα" που έχει εκτενές ρεπορτάζ για τη στενή σχέση που συνδέει τον πρωθυπουργό με τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Αν επαληθευτεί το ρεπορτάζ του "Βήματος" ο κ. Χαρίτσης θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την ψήφο των Μεσσήνιων, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες εκλογής το 2010 στο Δήμο Καλαμάτας και το 2012 στις εθνικές εκλογές.

Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας ήταν ο κ. Χαρίτσης και το  Σεπτέμβριο του 2014, στη 4η θέση της λίστας από την οποία εκλέχτηκαν οι 3 πρώτοι, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας. Αν στις εθνικές εκλογές του 2019 ο κ. Χαρίτσης είναι και πάλι υποψήφιος στην Μεσσηνία, είναι σίγουρο ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη για το σταυρό - καθώς το εκλογικό σύστημα δεν αφήνει αρκετά περιθώρια για την εκλογή πολλών βουλευτών από το κυβερνών κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση η πολιτική ανέλιξη του κ. Χαρίτση είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σχέση εμπιστοσύνης που τον συνδέει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οπως επισήμαναν πολλοί αναλυτές, η σχέση αυτή αναβαθμίστηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό, καθώς ο κ. Τσίπρας αναθέτοντας το υπουργείο Εσωτερικών στον κ. Χαρίτση του αναθέτει ουσιαστικά την ειδική αποστολή της διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και εθνικές) από τις οποίες θα κριθεί μεταξύ άλλων και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ρεπορτάζ του Αρη Ραβανού στο "Βήμα" αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Αλέξης Χαρίτσης, νέος υπουργός Εσωτερικών, αποτελεί έναν από τους πιο εξελίξιμους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένα πρόσωπο που εκτιμάται ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη περίοδο σε πολλά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές φορές ο πρωθυπουργός τον έχει καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας του να μιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για σειρά ζητημάτων, τόσο για το κόμμα όσο και για την κυβέρνηση. Το ίδιο έγινε και την περίοδο της τραγωδίας στο Μάτι, με τον Αλ. Χαρίτση να μεταβαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τον Αλ. Τσίπρα, που έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον νέο υπουργό Εσωτερικών. Ο νέος υπουργός "έτρεξε" αρκετά για να ζητήσει και να εξασφαλίσει και την άμεση υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα.

Η κίνηση του πρωθυπουργού να τοποθετήσει πρώτο τη τάξει υπουργό ένα στέλεχος χαμηλών τόνων, αποτελεσματικό, αλλά και με αξιοσημείωτη πολιτική κρίση για όσους έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί του, αποτέλεσε και ένα σήμα για το μέλλον».

Θ.Λ.