Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 09:08

Προεκλογικές επαφές Σαμαρά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας θα συναντήσει σήμερα στην Καλαμάτα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται στη Μεσσηνία για διακοπές.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας, με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Horizon Βlu (Ναυαρίνου 207).

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Καλαμάτα και η ομιλία του κ. Γεωργιάδη γίνονται σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, τόσο για το μέλλον της Μεσσηνίας όσο και για την ενότητα του κόμματος. Κανένας όμως δεν γνωρίζει εάν Σαμαράς και Γεωργιάδης θα μιλήσουν ανοιχτά για τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις ή αν θα αφήσουν τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, επιλέγοντας οι ίδιοι το εύκολο μονοπάτι της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αν και είναι ο μόνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, έχει επιλέξει ν' αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που έχουν γίνει με την ανοχή των γαλάζιων περιφερειακών συμβούλων. Υπενθυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα ο κ. Τατούλης άφησε υπονοούμενα κατά του κ. Σαμαρά, κάνοντας λόγο για "ανέμελους πρωθυπουργούς που δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τον τόπο τους", χωρίς να αντιδράσει κανένας νεοδημοκράτης περιφερειακός σύμβουλος της παράταξής του.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει, επίσης, κάθε ενδεχόμενο σχόλιο είτε του κ. Σαμαρά είτε του κ. Γεωργιάδη, για την πρόθεση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Μέχρι πρόσφατα, "κύκλοι" του κ. Σαμαρά (μέσω των οποίων εκφράζεται στη Μεσσηνία) δήλωναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε ν' ακούει για Νίκα, εξαιτίας της στάσης του τελευταίου σε μια σειρά από θέματα. Εσχάτως όμως κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο σιωπηρής στήριξης του Π. Νίκα ώστε να διασφαλιστεί η ήττα του Πέτρου Τατούλη.

Θ.Λ.

(Φωτογραφία αρχείου)