Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 08:21

Αδωνις Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: “Θα με διόριζαν και... υπουργό για να παραμείνουν στην εξουσία"  

Γράφτηκε από την
Αδωνις Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: “Θα με διόριζαν και... υπουργό για να παραμείνουν στην εξουσία"   

Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ έκανε από την Καλαμάτα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δείπνο που διοργάνωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση του κόμματος την Παρασκευή το βράδυ, στο ξενοδοχείο Horizon Blu.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους μετέχοντες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απατεώνες που θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία - και οι οποίοι μπορούν να διορίσουν υπουργό ακόμα και τον... ίδιο εάν πει ότι ο Τσίπρας είναι καλός πρωθυπουργός.

Τον ομιλητή και τους νεοδημοκράτες καλωσόρισε στο δείπνο η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Καλαμάτας της ΝΔ, Αντζελα Σκλήκα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, πλέκοντας το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη κι έτοιμη να δώσει την εκλογική μάχη για την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αδωνις Γεωργιάδης “απάντησε” στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα που τον είχε “καλοσωρίσει” στη Μεσσηνία με επιστολή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στον κ. Κωνσταντινέα ότι τα έργα (σ.σ εννοώντας προφανώς τον περιφερειακό της Καλαμάτας) που εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας είναι του Α. Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε καταψηφίσει στη Βουλή. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ίδιος, ως μέλος των κυβερνήσεων Σαμαρά, αφενός παραχώρησε το λιμάνι της Καλαμάτας στο δήμο και αφετέρου ίδρυσε το ΠΕΔΥ.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης εγκωμίασε τον κ. Σαμαρά λέγοντας ότι με αυταπάρνηση διατήρησε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, προτιμώντας το 2011 να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αντί να πάει σε εκλογές για να πάρει η Νέα Δημοκρατία 40% με ολέθριες όμως επιπτώσεις για τη χώρα. Υπενθύμισε ότι την ίδια περίοδο ο Πάνος Καμμένος εγκατέλειψε τη Νέα Δημοκρατία και κατέβηκε σε κοινές διαδηλώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ως “γερμανοτσολιάδες” όσους ήθελαν να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

“Η ζημιά στην οικονομία διορθώνεται, αλλά η ζημιά στα εθνικά θέματα είναι ανήκεστος” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει το θράσος να καταγγέλλει όσους διαδηλώνουν εναντίον της, χαρακτηρίζοντας όμως "δημοκρατικές" τις δικές της διαδηλώσεις.

Μιλώντας για την αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ο κ. Γεωργιάδης προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια είπε ότι σήμερα, μια επιχείρηση με κέρδη 30.000 ευρώ, μετά τους φόρους και τις εισφορές αφήνει στον επιχειρηματία 300 ευρώ το μήνα.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε τις αντιφατικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν διστάζει να πάει στην κηδεία του κομμουνιστή Φιντέλ Κάστρο ενώ ασκεί φιλοαμερικανική πολιτική, την οποία κατάγγελλε από τη θέση της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί. Επίσης σημείωσε ότι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση για την Αμυγδαλέζα, δεν λέει κουβέντα για το κέντρο στη Μόρια, το οποίο ο Gardian χαρακτήρισε ως το χειρότερο στρατόπεδο για μετανάστες στον κόσμο.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης και για το θέμα της Novartis, λέγοντας ότι έχει προαναγγελθεί η σύλληψή του τουλάχιστον… επτά φορές. Ειρωνεύτηκε μάλιστα τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι έκανε υπουργό τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που, αν ισχύουν οι κυβερνητικές καταγγελίες, θα πρέπει να πάει φυλακή γιατί διαχειρίστηκε την κρίσιμη περίοδο χρήματα του ΚΕΛΠΝΟ. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η μεγαλύτερη προσφορά του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι εξευτέλισε τις ιδέες που κρατούσαν δέσμια την Ελλαδα - εννοώντας προφανώς την αριστερή ηγεμονία.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος (ο οποίος ήρθε ενώ είχε ξεκινήσει η εκδήλωση, όπως θα διαβάσετε σε άλλο ρεπορτάζ) και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα (βλ. ρεπορτάζ για τη δυσαρέσκειά της όταν ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δε στηρίζει Τατούλη), οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας (ο οποίος αγκαλιάστηκε θερμά με τον κ. Σαμαρά επιχειρώντας να διαλύσει τις φημολογούμενες σκιές στη σχέση τους), Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, πολλοί αντιδήμαρχοι και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Παρευρέθηκαν επίσης ο πρέσβης ε.τ. Χρίστος Παναγόπουλος και ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομαλλης, ενώ ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης απουσίαζε στο εξωτερικό.

Θ.Λ.


NEWSLETTER