Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 10:27

Η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κατά Γεωργιάδη και Ν.Δ. 

Γράφτηκε από την
Η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κατά Γεωργιάδη και Ν.Δ. 

 

 

Στη Ν.Δ. επιτίθεται με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Αδωνη Γεωργιάδη στην Καλαμάτα, εκτιμώντας πως «πρόκειται για ένα μόρφωμα που κατευθύνουν ακροδεξιοί, παλαιάς και νέας κοπής, ακραία νεοφιλελεύθεροι απλώς “προεδρεύουν” και οι συνεχιστές της “μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης” παρίστανται ως μάρτυρες της προγραφής τους».

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «εντός 13 μηνών θα χάσουν 3 ακόμα εκλογές, γιατί θα τις κερδίσει ο λαός».

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο θεατής του show διερωτάται. Εάν ένας επιτήδειος είχε αριθμήσει λάθος τις σελίδες θα το αντιλαμβανόταν η αρχική ομιλήτρια; Σε ποια πολιτική ομάδα εντάσσεται ένα κόμμα που “αριστερή” εσωκομματική αντιπολίτευση είναι ο ακραία νεοφιλελεύθερος πρόεδρός του; Κάτι προς Βαϊμάρη θυμίζει αυτό. Κάτι πρόσφατο, προς Αυστρία. Τι κάνει η “ακροαριστερή πτέρυγα” της Ν.Δ.; Αφήνει να διαδίδονται συκοφαντίες, ανακρίβειες, ψεύδη [;] Πρόκειται για ένα μόρφωμα που κατευθύνουν ακροδεξιοί, παλαιάς και νέας κοπής, ακραία νεοφιλελεύθεροι απλώς “προεδρεύουν” και οι συνεχιστές της “μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης” παρίστανται ως μάρτυρες της προγραφής τους. Ερίφια προς ανάλωση. Ο λαός έχει κοινωνική συνείδηση και ιστορική μνήμη. 4 εκλογές έχασαν οι διαπλεκόμενοι, όχι μόνο η Ν.Δ. Εντός 13 μηνών θα χάσουν 3 ακόμα γιατί θα τις κερδίσει ο λαός.

- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εμποροβιοτέχνες που παλεύουν την καθημερινότητα έχουν μνήμη μακροβιότερη αυτής του χρυσόψαρου και δείκτη νοημοσύνης που υπερβαίνει αυτόν των επίδοξων κουμανταδόρων. Το διατυπώνουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τους.

- Δεν πείθεται εύκολα ο εργάτης ότι ο μισθός του δεν αυξήθηκε όταν ο τραπεζικός λογαριασμός του άλλα θα δείξει.

- Δεν πείθεται κανείς ότι η σύνταξή του σφαγιάστηκε αν το ΑΤΜ θα βγάζει τα ίδια ή και λίγο περισσότερα χρήματα.

- Η αριθμητική, που μας έμαθε αυτός ο κοινωνικός θεσμός, σχολείο, λέει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης +2% είναι καλύτερος από το ρυθμό συρρίκνωσης -7,5%. Την κίνηση της αγοράς την βλέπουν οι εμποροβιοτέχνες. Οι δηλώσεις περί “Λευκής Νύχτας” τεκμηριώνουν. Αν και για τους εμποροϋπαλλήλους μάλλον ήταν μια πρόσθετη δουλεία.

- Η ίδια αριθμητική φωνάζει ότι είναι προτιμότερο να δανείζεσαι με 4% και όχι με 25%. Ακόμα καλύτερο είναι να μη δανείζεσαι, μέχρι το επιτόκιο να πέσει στο 2-2,5%. Γιατί το υψηλό κόστος δανεισμού θα περάσει στις τράπεζες, μετά στον εμποροβιοτέχνη και ελεύθερο επαγγελματία και μετά στους εργάτες και υπαλλήλους. Αυτό είναι το περιβόητο “μαξιλάρι” που δημιουργήθηκε παράλληλα με τη ρύθμιση του χρέους.

- Το να πληρώνουμε, ως κράτος, 3,5% απ’ ό,τι βγάζουμε για αποπληρωμή χρεών τα επόμενα 5 χρόνια είναι καλύτερη ρύθμιση από το να πληρώναμε 4,5% για τα επόμενα 10 χρόνια. Ο κατάλογος, αν συνεχιστεί, θα γίνει οδυνηρά μακρύς.

Ο εφιάλτης των “αντιπολιτευομένων” είναι η ώρα της αλήθειας. Είναι οι επίσημες εξαγγελίες της κυβέρνησης (ΔΕΘ). Ο εφιάλτης τους θα είναι διαρκείας. Γιατί οι εξαγγελίες θα υλοποιούνται τους επόμενους μήνες και θα αλλάζουν την πατρίδα μας για χρόνια. Συκοφαντίες για το βουλευτή μας είναι απλά συκοφαντίες. Στόχος αυτών που συκοφαντούν είναι να δυναμιτίσουν την πρόοδο. Η Βουλή είναι του λαού που έχει μάτια, αυτιά, μύτη και ευρύ νου. Υστερεί στη “γλώσσα”».


NEWSLETTER