Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 19:54

Γόντικας για τη μεταφορά μαθητών στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γόντικας για τη μεταφορά μαθητών στην Πελοπόννησο

“Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στη Πελοπόννησο”, επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Γόντικας επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επικρίνοντας την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους δήμους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “εκατοντάδες μαθητές στην Πελοπόννησο θα πάνε αύριο στο σχολείο χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους. Για εκατοντάδες δρομολόγια σε όλους τους νομούς δεν έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι στους διαγωνισμούς που έκανε η Περιφέρεια, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα και εκεί που έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι”.

Για τα προβλήματα που προκαλούνται από τη μεταφορά με τον τρόπο που γίνεται, παρατήρησε, μεταξύ άλλων: “Μαθητές ορεινών και απομακρυσμένων χωριών ταλαιπωρούνται μέχρι και δύο ώρες το πρωί και άλλες τόσες το μεσημέρι, γιατί το λεωφορείο πρέπει να περάσει από όλα τα χωριά. Πολλοί μαθητές ακόμα και του Δημοτικού περιμένουν για αρκετή ώρα το πρωί μέχρι να ανοίξει το σχολείο ή το μεσημέρι μέχρι να σχολάσει και η τελευταία τάξη, γιατί το λεωφορείο πρέπει να κάνει διπλό δρομολόγιο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των δραστικών περικοπών από όλες τις κυβερνήσεις στα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών. Είναι συνένοχη η περιφερειακή αρχή, γιατί με ζήλο υλοποιεί αυτή την πολιτική, καμαρώνει για τις περικοπές και ιδιωτικοποιεί ακόμα και τον έλεγχο στην υλοποίηση των συμβάσεων, αφού σταδιακά αναθέτει αυτά στην “Πελοπόννησο ΑΕ” με πρώτη δόση αμοιβής πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Είναι συνένοχες και οι δημοτικές αρχές γιατί ενώ γνωρίζουν τις συνθήκες μεταφοράς των μαθητών σιωπούν ρίχνοντας το μπαλάκι στην Περιφέρεια”.

Ο κ. Γόντικας κάλεσε “τους μαθητές και τις οικογένειές τους να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες μεταφοράς των μαθητών. Κανένας γονιός, καμία λαϊκή οικογένεια να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος για τη μόρφωση των παιδιών τους. Αρκετά πληρώνουν στο κράτος και στους δήμους. Να απαιτήσουν πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER