Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 08:42

Επίσκεψη Πατσαρίνου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την

 

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη επισκέφθηκε προχθές ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.» Βασίλη Βασιλόπουλο, τον διευθυντή του Κλάδου Ορυχείων Χρήστο Καβουρίνο, τον τομεάρχη Γιώργο Καραβά, τον διευθυντή Παραγωγής Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον συνδικαλιστή Κωνσταντίνο Σαρδέλη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι φίλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» από την περιοχή, Θανάσης Γιαννακόπουλος και Σωτήρης Γρηγορόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε λόγος για τα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον νέο ρόλο της ΔΕΗ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, η διασύνδεση Κρήτης με Πελοπόννησο, η αναβάθμιση των δικτύων της ΔΕΗ, η λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και η τροφοδοσία με φυσικό αέριο όλων των μεγάλων πόλεων στην Πελοπόννησο, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Πελοπόννησος Πρώτα»:

«Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της Εταιρείας, αλλά και στην αξιοποίηση των εκτάσεων και των πόρων από τη ΔΕΗ προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατσαρίνος, έχοντας υπόψη ότι η Μεγαλόπολη ήταν πάντα το Α και το Ω της ενέργειας σε όλη την Πελοπόννησο, προσπαθούμε να δούμε πώς αυτό μπορούμε να το προστατέψουμε και να το βελτιώσουμε στο πλαίσιο των νέων δεδομένων».