Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 09:23

Το κόμμα καλεί τους “γαλάζιους” περιφερειακούς συμβούλους: Εκτός Ν.Δ. όποιος πάει με Τατούλη!

Γράφτηκε από τον

 

“Με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν” καλούνται να αποφασίσουν οι 5 “γαλάζιοι” αντιπεριφερειάρχες και 14 “ομόχρωμοι” περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου που έχουν κληθεί σήμερα στις 4 μ.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα για να συναντηθούν με το γραμματέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος Τάσο Γαϊτάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γαϊτάνης θα ζητήσει από τους “γαλάζιους” συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες να ξεκαθαρίσουν αν στις επόμενες εκλογές θα στηρίξουν τον νεοδημοκράτη υποψήφιο περιφερειάρχη ή αν θα “θέσουν εαυτόν εκτός κόμματος” παραμένοντας στο πλευρό του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.  Εκτιμήσεις για τον αριθμό των συμβούλων που θα εγκαταλείψουν τη Νέα Δημοκρατία είναι δύσκολο να γίνουν, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η παράταξη Τατούλη θα χάσει όχι μόνο αρκετά μέλη της αλλά και την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν θα παραστούν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, αφού είναι αυτονόητη η στήριξή τους στον υποψήφιο περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνάντηση με τον κ. Γαϊτάνη έχουν κληθεί οι αντιπεριφερειάρχες Πελοπίδας Καλλίρης (Κορινθίας), Ντία Τζανετέα (Λακωνίας), Ελένη Παναγιωτοπούλου (Δημόσιας Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας), Αθανάσιος Γκίκας (Πρωτογενή Τομέα), Αντωνία Μπούζα (Ερευνας, Τεχνολογίας, Ενέργειας και Βιομηχανίας) και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αγγελος Χρονάς, Απόστολος Γκούνης (Μεσσηνίας), Αλέξης Αλεξόπουλος, Βασίλης Σιδέρης, Ιωάννης Σαρρής (Αργολίδας), Γιάννης Κατσίρης, Γιώργος Μπακούρης (Αρκαδίας), Ευριπίδης Γκιάτας, Αθανάσιος Πισιμίσης, Απόστολος Παπαφωτίου, Γιώργος Πετρίτσης (Κορινθίας), Ηλίας Κανελλάκης, Γιάννης Τζεφεράκος, Ιωάννης Μπουκουβάλας (Λακωνίας).

Ενδιαφέρον, εκτός από την απόφαση των περιφερειακών συμβούλων, παρουσιάζει και η στάση που θα τηρήσει μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αφού, αν αποφασίσει να τραβήξει το σκοινί, ενδέχεται να έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με την κόρη του Εύη, που επιθυμεί να είναι υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι τώρα ο κ. Τατούλης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος ό,τι και να γίνει, αλλά ενδέχεται να αναθεωρήσει τη θέση του για χάρη της κόρης του. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση του κ. Τατούλη θα ληφθεί με γνώμονα το οικογενειακό συμφέρον, αφού όλα δείχνουν πως η πολιτική του καριέρα πλησιάζει στο τέλος της.

Θ.Λ.