Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 08:35

Στον αέρα η χρηματοδότηση του αλιευτικού Μαραθούπολης, σύμφωνα με τον Μαντά

Γράφτηκε από την

Στον αέρα βρίσκεται η χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθούπολης, καθώς η Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ζητεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να στείλει -μέχρι τις 25 Οκτωβρίου- 12 επιπλέον γνωμοδοτήσεις και μελέτες. Αν δεν αποσταλούν τα επιπλέον στοιχεία μέχρι τις 25 Οκτωβρίου η πρόταση χρηματοδότησης θα απορριφθεί.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, που δημοσιοποίησε το έγγραφο της Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, σχολιάζοντας τις ελλείψεις του φακέλου δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι πάντα αμείλικτη. Ειδκότερα, όταν βγαίνει στο φως, εκθέτει όλους αυτούς που προσπαθούν με ψέμματα να καλύψουν την οργανωτική τους "γύμνια". 

Η Μαραθούπολη με άδειο φάκελο δεν θα αποκτήσει σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο. Αραγε πόσες θητείες χρειάζεται ο κ. Τατούλης για να συμπληρώσει έναν φάκελο για την εκτέλεση ενός λιμενικού έργου;

Οι χαρές και τα πανηγύρια κρατούν λίγο. Οπως, λίγο ακόμη θα κρατήσει και η πολιτική "κοροϊδία" που βιώνουμε στην Πελοπόννησο».

 

 

Αλαλούμ με τις μελέτες

 

Αλαλούμ φαίνεται ότι γίνεται με την απόφαση για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας, για το έργο «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης». Πέρα από το αρχικό μπάχαλο με την προηγούμενη απόφαση για προγραμματική, που αναγκάστηκαν να την αποσύρουν και να υπογράψουν νέα για άλλο μέτρο του προγράμματος, ακολούθησε προχθές ανάρτηση στη "Διαύγεια" της απόφασης του δήμου για τη νέα προγραμματική, όπου όμως δεν είχε γίνει διόρθωση με το σωστό μέτρο του προγράμματος με το οποίο ζητούν την ένταξη του έργου.

Ετσι χθες έγινε ορθή επανάληψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά με αναφορά του σωστού μέτρου και της πρόσκλησης του υπουργείου.

Οποιος διαβάσει όμως προσεκτικά την προγραμματική σύμβαση, φτάνοντας στο τέλος της λέει: «Οι ανωτέρω εργασίες περιγράφονται αναλυτικά στη μελέτη με τίτλο: «Επικαιροποίηση μελέτης ανάπτυξης αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης» η οποία εγκρίθηκε με την με αρ. πρωτ. 3885/οικ./26-08-2013 (Α∆Α: ΒΛΩΜ7Λ1-ΡΣΣ) απόφαση ∆.Τ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου». Αλλά αν κάποιος ψάξει τη συγκεκριμένη ΑΔΑ με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο και ημερομηνία, βλέπει ότι λέει «Εγκριση Μελέτης με τίτλο: «Μελέτη ενίσχυσης εξωτερικής θωράκισης παλιού και νέου προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας και αποκατάσταση βλαβών ανωδομής τους».

Δηλαδή, προφανώς πρόκειται για άλλη μελέτη και άλλο έργο. Μήπως χρειάζεται να δοθούν κάποιες εξηγήσεις;

 

Κ.Μπ.