Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 09:18

Νικηφόρα επιλογή ο Νίκας στην Πελοπόννησο, εκτίμησε ο Κυρ. Μητσοτάκης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Νικηφόρα επιλογή ο Νίκας στην Πελοπόννησο, εκτίμησε ο Κυρ. Μητσοτάκης (βίντεο)

 

 

Την πεποίθησή του ότι η επιλογή του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα θα είναι όχι απλά η σωστή, αλλά θα είναι και η νικηφόρα επιλογή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο Κιάτο, ανακοινώνοντας κι επίσημα την υποψηφιότητα του κ. Νίκα για την Περιφέρεια.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Στην περιοδεία του στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας, όπου ο Π. Νίκας ήταν δίπλα του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι “ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα”, ενώ για τα στελέχη της Ν.Δ. που είναι με τον Πέτρο Τατούλη παρατήρησε πως “όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους” και χαρακτήρισε “αναμενόμενο να υπάρχουν επί μέρους διαφοροποιήσεις”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή και πως έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στο λαό της Πελοποννήσου κι επεσήμανε πως έρχεται με διάθεση ενότητας, επικρίνοντας την γκρίνια και την αλληλοϋπονόμευση της περιφερειακής αρχής.

Με τα καλύτερα λόγια για την επιλογή Νίκα μίλησε στην “Ε” ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Ο Παν. Νίκας έγινε δεκτός με θέρμη από τα στελέχη της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο και την Κορινθία. Μεταξύ αυτών που τον υποδέχθηκαν με ζεστασιά, ήταν ο γραμματέας της Π.Ε. του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Κορινθίας Χρήστος Δήμας, Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Λέγγας, ο πρώην νομάρχης, βουλευτής και υπουργός Νίκος Ταγαράς, ο πρώην βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, οι πρόεδροι της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρήστος Κορδώσης και Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Dg1nGpkyg3w}

Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνομίλησε και με τους δημάρχους Βέλου - Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο. Στις συζητήσεις του με τον κόσμο οι πολίτες προέτρεπαν τον κ. Νίκα να κάνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ό,τι έκανε στην Καλαμάτα.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η Πελοπόννησος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως αρχαιολογικούς χώρους, που πρέπει να αξιοποιήσει. Παρατήρησε πως δεν θα υπάρχουν μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα κι επεσήμανε ότι θα συνεργαστεί με όλους, ενώ θα συγκροτηθεί ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά σε κάθε νομό.

Τον κ. Νίκα συνόδευαν στην Κορινθία η σύζυγός του Αναστασία Μηλίτση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Παύλος Μπουζιάνης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπούχαλης και Παναγιώτα Ντίντα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Καραγιάννης και Γιάννης Καμβυσίδης.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=HMLvtQt6jxA}

Στη δήλωσή του για την επιλογή Νίκα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: “Eγώ χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε σήμερα μαζί τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος και θα έχει τη στήριξή μας για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Εχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα. Και επειδή εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από στελέχη τα οποία έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα, για να μπορέσει να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, την οποία μπορούσαμε να κάνουμε. Και είμαι επίσης απολύτως σίγουρος ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν αυτόν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο να είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και πιο χαμογελαστή”.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι πολλά στελέχη της Ν.Δ. δεν είναι σήμερα εδώ, που είναι με τον κ. Τατούλη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Κοιτάξτε, όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους. Εμείς ως Ν.Δ. έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2ου βαθμού. Αρα, οι περιφερειακές εκλογές είναι εκλογές που έχουν μια έντονη πολιτική διάσταση για τη Ν.Δ. Και αυτό συμβαίνει, διότι οι Περιφέρειες σε μεγάλο βαθμό είναι αναπτυξιακός βραχίονας και θα πρέπει οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν την επόμενη μέρα να μπορούν να συμμερίζονται το δικό μας συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Από εκεί και πέρα είναι αναμενόμενο να υπάρχουν επί μέρους διαφοροποιήσεις. Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας. Θα την στηρίξουμε και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα είναι όχι απλά η σωστή επιλογή, αλλά θα είναι και η νικηφόρα επιλογή”.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας δήλωσε: “Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την εμπιστοσύνη του προέδρου προς το πρόσωπό μου. Αισθάνομαι ότι έχω μια πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στην Πελοπόννησο και στο λαό της Πελοποννήσου. Η Πελοπόννησος είναι η περιοχή της πατρίδας μας με τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν της αξίζει να χειμάζεται, να χάνει συνεχώς σε πληθυσμό, να μεγαλώνει η ανεργία, να έχει τα προβλήματα τα οποία έχει αυτή τη στιγμή και αντίθετα να περισσεύει η γκρίνια, η ένταση και η αλληλοϋπονόμευση. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα, για τις φιλελεύθερες ιδέες που αποτελούν το μοναδικό τρόπο να βγει η χώρα και η περιοχή μας από την κρίση που αντιμετωπίζει. Κάθε δημιουργικός άνθρωπος, κάθε θετική φωνή θα κληθεί να βοηθήσει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ερχομαι με διάθεση ενότητας, με πολλή αγάπη προς όλους και ιδιαίτερα με πολλή αγάπη προς την Πελοπόννησο. Της οφείλουμε πολλά της περιοχής μας με τα τόσα πλεονεκτήματα, που πρόεδρε σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, θα γυρίσω την Πελοπόννησο χωριό - χωριό, σπίτι - σπίτι στους μήνες που υπολείπονται μέχρι τις εκλογές, για να μεταφέρω τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ”.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΛΑΣΗ

Σε δήλωσή του στον πεζόδρομο του Κιάτου ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης επεσήμανε: “Είναι πολύ σημαντική αυτή η στήριξη, γιατί αποφασίζουμε για την Πελοπόννησο ένα μέλλον που το έχουμε δει στην Καλαμάτα. Ο Παναγιώτης Νίκας είναι αυτός που άλλαξε το πρόσωπο της Καλαμάτας. Εχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει σε μια όμορη πόλη, την Τρίπολη, έχουμε να πούμε γι’ αυτά που έχουν γίνει στην Καλαμάτα από τον τωρινό δήμαρχό της. Για μένα ήταν πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι ο πιο πετυχημένος ίσως δήμαρχος στην Ελλάδα αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφησε τη σίγουρη θέση του δημάρχου, γιατί θα εκλεγόταν πάλι εύκολα για άλλη 4ετία δήμαρχος Καλαμάτας και αποφάσισε αυτή την τεχνογνωσία του να την μεταλαμπαδεύσει στην Πελοπόννησο. Θα είμαστε μαζί του και θεωρώ ότι η Πελοπόννησος μετά από καιρό θα βγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι “το κόμμα μας είναι αρραγές, η ενότητα υπάρχει. Ο κ. Τατούλης δεν είναι μέλος τη Ν.Δ. Σιγά - σιγά όλοι θα συστρατευτούν γύρω από το πρόσωπο του κ. Νίκα. Και δική μου πρόβλεψη είναι ότι ο νυν περιφερειάρχης, όταν φθάσει η ώρα των εκλογών δεν θα είναι υποψήφιος, γιατί πραγματικά θα δει ότι και ο κόσμος θα τον αφήσει”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=hYcAIgfImNg}

 


NEWSLETTER