Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 14:14

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Θύματα του Μνημονίου Νο 2 και οι αγρότες"

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Θύματα του Μνημονίου Νο 2 και οι αγρότες"

Οι αγρότες, οι οποίοι βιώνουν εδώ και χρόνια τεράστια μείωση του εισοδήματός τους, από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε. θα υποστούν τραγικό πλήγμα με το Μνημόνιο ΙΙ.

1) Θα μειωθεί 60 εκατ. ευρώ η εξισωτική αποζημίωση η οποία δίνεται στους γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (από 160 εκατ. ευρώ θα δοθούν μόνο 100 εκατ. ευρώ).

2) Μειώνεται η χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ, η οποία προβλέπεται από τη συμμετοχή του προϋπολογισμού βάσει του Ν. 3877/2010 στα έσοδά του.

3) Μετά από την αύξηση κατά 12,3% από 1/1/2012 της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για αγροτική χρήση, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το αγροτικό ρεύμα προβλέπει από το 2ο τρίμηνο του 2012 το Μνημόνιο ΙΙ.

4) Θα επιβληθούν αυξήσεις και στις εισφορές που καταβάλουν οι αγρότες στον ΟΓΑ, καθώς με βάση το Μνημόνιο ΙΙ αυτές θα εξισωθούν με εκείνες του ΕΟΠΥΥ.

5) Ετοιμάζεται επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια που καλλιεργούν οι αγρότες για την εξασφάλιση της παραγωγής τους και για την επιβίωσή τους.

Οι δραματικές αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την κατά 14% μείωση του αγροτικού εισοδήματος τα έτη 2010 και 2011 οδηγούν τους αγρότες στην καταστροφή. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. καταστρέφει τον αγροτικό κόσμο.

Οι αγρότες πρέπει να απαντήσουν με την ψήφο τους και να καταδικάσουν όλους αυτούς που ψήφισαν το Μνημόνιο ΙΙ.

Το δίλημμα και για τους αγρότες είναι ένα: «Ή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την εφαρμογή των φρικιαστικών νέων μέτρων του δεύτερου μνημονίου ή δυνατός ΣΥΡΙΖΑ, για ένα νέο Συνασπισμό εξουσίας, που θα απαλλάξει τη χώρα μας από τα μνημόνια, δίνοντας ελπίδα και προοπτική σ’ αυτό τον τόπο».

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


NEWSLETTER