Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 09:46

Το ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας αποδοκιμάζει Γιαννακούρα

Γράφτηκε από την
Το ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας αποδοκιμάζει Γιαννακούρα

 

Στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα που δήλωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, επιτίθενται η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής στο νομό.

Του ξεκαθαρίζουν πως πρέπει να επιλέξει είτε Τατούλη είτε ΚΙΝΑΛ και ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να συμμετέχει σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο και να παραμένει μέλος του Κινήματος Αλλαγής. Καταδικάζουν τη στάση του και τον κατηγορούν πως προτάσσει την προσωπική του επιλογή, μη σεβόμενος τις διαδικασίες που έχουν καθιερωθεί από το ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, η ΝΕ Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: “Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, με σημερινή του δήλωση ανέφερε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον κ. Πέτρο Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πίστη του στο ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και τη Σοσιαλδημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου η σημαντικότερη πολιτική δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψήφιου περιφερειάρχη που θα στηρίξει στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές για την Πελοπόννησο. Στις 7 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής στην Τρίπολη με την παρουσία της προέδρου σ. Φώφης Γεννηματά, για την ανάδειξη του υποψήφιου περιφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας προτάσσει την προσωπική του επιλογή, μη σεβόμενος τις διαδικασίες που έχουν καθιερωθεί από το Κίνημα Αλλαγής, για την ανάδειξη υποψηφίων περιφερειαρχών σε όλη την επικράτεια. Εμείς να θυμίσουμε τους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου από το “Φορτηγό”: ...κι έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις...”.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: “Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σταθερή και ξεκάθαρη. Οι δηλώσεις του κ. Γιαννακούρα έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες του κόσμου της Κεντροαριστεράς για αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η στάση του κ. Γιαννακούρα δεν εκφράζει τη βούληση του Κινήματος για αυτόνομη πορεία μας, γι’ αυτό και την καταδικάζουμε. Οι διαδικασίες υποστήριξης υποψηφίου περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο από το ΚΙΝΑΛ θα ολοκληρωθούν την 7-11-2018. Τα μέλη του Κινήματος και ιδιαίτερα τα κεντρικά στελέχη οφείλουν να υποστηρίξουν τον υποψήφιο που θα στηρίξει το Κίνημα. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο και να παραμένουν μέλη του Κινήματος Αλλαγής”.


NEWSLETTER