Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 11:09

Χρίσμα Φώφης σε Μπουντρούκα - Ξένο σώμα οι "πράσινοι" Τατουλικοί

Γράφτηκε από την
Χρίσμα Φώφης σε Μπουντρούκα - Ξένο σώμα οι "πράσινοι" Τατουλικοί

 

“Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τον συνδυασμό "Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019" με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα”. Με αυτή τη φράση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε επισήμως χθες στην Τρίπολη την υποψηφιότητα του κ. Μπουντρούκα ζητώντας παράλληλα από τα μέλη του ΚΙΝΑΛ να στηρίξουν ενεργά τον συνδυασμό. Νωρίτερα το Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου είχε εγκρίνει ομόφωνα την υποψηφιότητα του επικεφαλής της "Πελοποννησιακής Συμμαχίας 2019".

Μεταξύ άλλων στην ομιλία της κ. Γεννηματά στην Τρίπολη παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, οι πρώην βουλευτές Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, Αρκαδίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, καθώς και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "πράσινοι" συνεργάτες της παράταξης Τατούλη δεν προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις, καθώς θεωρούνται "ξένο σώμα".

Η κ. Γεννηματά μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε στην ομιλία της στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο: “Εχουμε μπροστά μας τη μεγάλη μάχη για τις Περιφέρειες και τους δήμους. Και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό. Αντιπαρατίθενται οι διαφορετικές απόψεις για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης. Στην μια πλευρά η δική μας φωνή, για ισχυρή τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των πολιτών. Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστή στην πορεία εξόδου από την κρίση με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Με επανάσταση στο κράτος που θα βάλει τέλος στη γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τις αγκυλώσεις του χθες. Με το επιτελικό κράτος. Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, με πλήρη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις του. Με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στις Περιφέρειες και στους δήμους. Με νέο σύστημα αξιολόγησης. Στην Περιφέρεια μπορεί να γίνει η αλλαγή του παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου. Στον δήμο μπορεί να σχεδιαστεί η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, που σήμερα είναι κατακερματισμένες. Στην αυτοδιοίκηση μπορεί να οργανωθεί η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους. Αυτή είναι η σημαία μας. Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι κομματικές και συντηρητικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Που θέλουν την αυτοδιοίκηση το μακρύ χέρι του κράτους. Του ΣΥΡΙΖΑ -που όπως απέδειξε με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε στην Βουλή- θέλει μια κατακερματισμένη αυτοδιοίκηση. Με τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις ομήρους των μειοψηφιών”.

"ΓΙΑΝΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ"

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε τη στήριξη του κ. Μπουντρούκα: “Οι δικές μας δυνάμεις θα είναι παρούσες και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε κάθε Περιφέρεια, σε όλους τους μεγάλους δήμους. Μέσα από ευρύτερους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με τη συμμετοχή όλων όσοι πιστεύουν στο νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης, που θέτουν ως πρώτο στόχο την τοπική ανάπτυξη, την εξυπηρέτηση του πολίτη, την κοινωνική συνοχή. Εδώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και με αυτά ακριβώς τα κριτήρια, πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τον συνδυασμό “Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019” με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα. Εναν άνθρωπο καταξιωμένο επαγγελματικά και κοινωνικά, με πρωταγωνιστική συμμετοχή στους επιμελητηριακούς θεσμούς, έναν άνθρωπο που έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Πελοποννήσου. Αυτό εξάλλου αποδεικνύει και η παρουσία σήμερα κορυφαίων στελεχών από τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των Επιμελητηρίων. Εναν άνθρωπο που εκφράζει αυθεντικά τη δική μας λογική για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης και ειδικά της Περιφέρειας σήμερα. Και θέλω να καλέσω όλα τα μέλη μας και τα στελέχη μας να στηρίξουν ενεργά τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουντρούκα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αφήνουμε πίσω μας το χθες.

Γιάννη είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία σου”.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ

 Mετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Πελοποννήσου για τη στήριξη του κ. Μπουντρούκα ως υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις εκλογές του Μαΐου 2019, ο ίδιος ευχαρίστησε προσωπικά την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά αλλά και όλα τα στελέχη του Κινήματος στην Πελοπόννησο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του. Αμέσως μετά έκανε την παρακάτω ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης παρουσία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ και εκατοντάδων φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από ολόκληρη την Πελοπόννησο. Στην ομιλία του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε τα εξής:
 
"Κυρίες και κύριοι, εκλεκτοί καλεσμένοι, αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Κυρία Πρόεδρε του Κινήματος Αλλαγής με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην Τρίπολη.
 Σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Πριν από λίγες μέρες και μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Πρόκειται για μία απόφαση που συνδέεται άμεσα με την εντοπισμένη ανάγκη να αναστρέψουμε την κατάσταση στην Περιφέρειά μας και να δημιουργήσουμε τις βάσεις εκείνες που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια στην επόμενη μέρα.
Η αναγκαιότητα της πολιτικής ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης στην Περιφέρεια γίνεται καθημερινά πιο επιτακτική και πλέον θεωρείται επιβεβλημένη. 
 
Αυτό δεν το λέω εγώ. Το λένε οι επιχειρηματίες, το δηλώνουν οι υπάλληλοι και το φωνάζουν οι αγρότες.
Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή κινείται σε μία λογική απλής διαχείρισης των πραγμάτων.
 Κινείται χωρίς να έχει ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο και βασίζεται σε επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς που σε καμία περίπτωση δε φέρνουν  τα επιθυμητά αποτελέσματα στον τόπο μας.
Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε αποφάσεις και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση και να προχωρήσουμε μπροστά με όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου.
Είμαστε πολλοί, καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι και δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι ήρθαμε για να μείνουμε στην Περιφέρεια και όχι για να εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας την επόμενη μέρα των εκλογών. Αυτό για εμάς αποτελεί δέσμευση.
 
Φίλες και φίλοι.
Όπως γνωρίζετε προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα, από τον χώρο της επιχειρηματικότητας. Προέρχομαι από τον χώρο της ελεύθερης αγοράς και παλεύω πολλά χρόνια με τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου έχω αποδείξει  ότι πάνω από όλα με ενδιαφέρει η ουσία και κυρίως το αποτέλεσμα. Πάντα στα κοινά κινήθηκα με διαφάνεια, με καθαρότητα και με σχέδιο. Πάντα επεδίωκα μετρήσιμα αποτελέσματα και ως προτεραιότητα έθετα το συλλογικό καλό.
Ποτέ οι προσωπικές μου φιλοδοξίες δεν αποτέλεσαν βάση για την επόμενη κίνηση. Όσοι με ξέρουν καλά γνωρίζουν ότι οι επιλογές μου μέχρι σήμερα ήταν επιλογές προσφοράς, ήταν επιλογές σύνθεσης απόψεων και δυνάμεων.
  
Οι τελευταίες εκλογές στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με την κάθοδο ενός και μόνου ψηφοδελτίου επιβεβαιώνει του λόγου μου το αληθές. Αυτό το αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία. Ήθελε προσπάθεια, απαίτησε καθαρό διάλογο και δημιούργησε διακριτούς ρόλους. 
Κάπως έτσι πήγαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Επιμελητήριο. Έτσι θα πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και στην Περιφέρεια.
Τη συνταγή της επιτυχίας την έχουμε. Ανθρώπους ικανούς έχουμε. Αυτό όμως που κυρίως έχουμε είναι η διάθεση να αλλάξουμε πράγματα και να φτιάξουμε το αύριο που εμείς θέλουμε και που αυτός ο ευλογημένος τόπος αξίζει.
  
Αγαπητοί φίλοι.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου ξεκίνησα μία μεγάλη προσπάθεια διαλόγου. Έχω έρθει σε επαφή με πολλές συλλογικότητες της Περιφέρειας, με πολλούς μαζικούς και επιστημονικούς φορείς αλλά και με απλούς πολίτες.
 
 Αυτό που ζητούν ΟΛΟΙ είναι:
• Πρόσβαση στην ενημέρωση
• Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων
• Εξειδίκευση για την είσοδο στην αγορά εργασίας
• Προσέλκυση επενδύσεων και
• Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  
Αυτό που στην ουσία ζητάνε όλοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να ανοίξουν οι πόρτες, να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας και να εκσυγχρονιστούν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου υπάλληλοι και πολίτες να έχουν μία καλύτερη επαφή. Όλοι απαιτούν σήμερα μια καλύτερη καθημερινότητα και μία ουσιαστική στήριξη από τους θεσμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Δηλώνω απερίφραστα ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή που θα προκύψει τον Μάιο του 2019 θα είναι μία Αρχή που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο:
 
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ
 
Αυτό το τρίπτυχο είμαστε έτοιμοι να το υπηρετήσουμε και παράλληλα να το προστατεύσουμε προς όφελος των πολιτών της Πελοποννήσου.
 
Φίλες και φίλοι.
Ο νέος εκλογικός νόμος δημιουργεί νέες προσδοκίες και η απλή αναλογική απαιτεί συνέργειες για να λειτουργήσει ως σύστημα.
Μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί βλέπουμε και τη δικιά μας παρέμβαση. 
Μια παρέμβαση σύνθεσης δυνάμεων, σύνθεσης απόψεων και σύνδεσης με την κοινωνία.
Αντίθετα με τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, εμείς θα λειτουργήσουμε με τους όρους της κοινωνίας και όχι της επικοινωνίας.
Βαρεθήκαμε τις μεγάλες συνεντεύξεις από τα στελέχη της Περιφέρειας. Βαρεθήκαμε τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρυσμα.
Βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια.
 
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.
 
Πρόθεσή μας σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν είναι η απλή καταγραφή της εκλογικής δύναμης ενός πολιτικού φορέα. Επιδιώκουμε τη διεύρυνση και θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας.
 
Η στήριξη αυτής της προσπάθειας από φορείς και κόμματα είναι ευπρόσδεκτη αλλά αυτό δεν αποτελεί για μας αυτοσκοπό.
 
Προχωράμε προς τις εκλογές χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς. 
 
Προχωράμε με σύμμαχό μας την ίδια την κοινωνία. Αφουγκραζόμαστε την αγωνία των πολιτών και θέλουμε να γίνουμε γνήσιοι εκφραστές αυτής της αγωνίας με τον πλέον δημιουργικό τρόπο.
 
Αγαπητοί φίλοι
 
Σημαντικός σταθμός σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε είναι η ελπιδοφόρα συνεργασία που επιτύχαμε με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2019.
 
Βρήκαμε πολλά κοινά στοιχεία με τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αλλά κυρίως βρήκαμε την ίδια λογική που απαιτείται για να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
 
Καταλήξαμε σε μία συγκεκριμένη βάση συνεργασίας και προσωπικά με τιμά η απόφασή τους να προχωρήσουμε μαζί με επικεφαλής εμένα.
 Τους ευχαριστώ όλους και τον καθένα προσωπικά τόσο για την επιλογή του προσώπου μου ως επικεφαλής όσο και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή που καθήσαμε στο ίδιο τραπέζι.
 
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να δηλώσω σήμερα την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από όλες τις θέσεις που κατέχω τόσο στο Επιμελητήριο Αρκαδίας όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου για να ασχοληθώ με την Περιφέρεια.
 
Είναι μία συνειδητή απόφαση που χαρακτηρίζει την πορεία μου στα κοινά μέχρι σήμερα. Αν και δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο εγώ θα παραμείνω πιστός στις απόψεις μου και θα παραιτηθώ από όλα τα Επιμελητηριακά αξιώματα σεβόμενος τους θεσμούς που εκπροσωπώ και όλους τους συνεργάτες μου.
 
Κυρίες και κύριοι
 
Ξέρω ότι πήρα μία δύσκολη απόφαση. Γνωρίζω ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός. Είμαι βέβαιος όμως ότι αυτός ο αγώνας αξίζει γι αυτό τον τόπο, αξίζει για όλους τους πολίτες και κυρίως αξίζει για τις επόμενες γενιές.
 
Η δικιά μου υποψηφιότητα θέλω να συνδεθεί με τις τεκμηριωμένες προτάσεις που θα παρουσιάσουμε για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Με τον ήπιο αλλά συνάμα και με τον κριτικό λόγο. Θέλω να συνδεθεί με την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα κινητοποιήσουν τη νεολαία και κυρίως με την ανάδειξη δυνάμεων που έχουν μπει στο περιθώριο όλα αυτά τα χρόνια.
 
Η νόμιμη επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα θα είναι η βάση του αναπτυξιακού μας προγράμματος ενώ ο τουρισμός θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στη μάχη για την ανάπτυξη.
 
Στο τέλος του χρόνου πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε έγκαιρα την πρότασή μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια νέα προοπτική σε αυτό τον τόπο που παραμένει σε μια ιδιότυπη ομηρία συμφερόντων και προσωπικών επιλογών.
 
Πολύ σύντομα λοιπόν θα ζητήσουμε από όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου να αξιολογήσουν την πρότασή μας και να πορευτούν μαζί μας για να κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια πραγματική Νέα Πελοπόννησο.
  
Κυρίες και κύριοι, αξιότιμη Πρόεδρε του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά.
 
Με αυτές τις σκέψεις κλείνω τη σύντομη ομιλία μου. 
 
Θέλω να δεσμευτώ απέναντί  σε όλους σας ότι ανεξάρτητα από το  αποτέλεσμα των εκλογών τον Μάιο του 2019 εγώ και οι συνεργάτες μου θα παραμείνουμε στην Περιφέρεια και την επόμενη μέρα. Ήρθαμε για να μείνουμε.
 Δεν θα πηδήξουμε από τη βάρκα αν δεν μας έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Η Πελοπόννησος για μας είναι ένα μεγάλο νησί με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Εμείς ως Επιμελητήρια κάναμε πρώτοι πράξη την ένωση της Πελοποννήσου σε μία Περιφέρεια διοργανώνοντας την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΠΟ μαζί με τα Επιμελητήρια της Αχαίας και της Ηλείας. 
  
Εμείς πρώτοι σπάσαμε τα στενά διοικητικά όρια αυτού του τόπου δείχνοντας έμπρακτα τις διαθέσεις αλλά και τα σχέδιά μας για μια ενωμένη Περιφέρεια.
Έχουμε δείξει έργο, έχουμε φέρει αποτελέσματα και δηλώνουμε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.
 Αυτό το στοίχημα ΠΡΕΠΕΙ να το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μπορούμε να το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
 
ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟ – ΜΕ ΟΡΑΜΑ – ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Καλό αγώνα να έχουμε. Να είστε όλοι καλά"


NEWSLETTER