Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 16:46

Μέτρα στήριξης ελαιοπαραγωγών ζητεί ο Γόντικας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μέτρα στήριξης ελαιοπαραγωγών ζητεί ο Γόντικας

Μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών από τη δακοπροσβολή”, ζητεί με επερώτησή του ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Αναφέρει ότι “για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί στην Πελοπόννησο έπαθαν σοβαρή ζημιά από τον δάκο. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα λείψουν από το οικογενειακό εισόδημα μικρομεσαίων παραγωγών. Σε πολλές περιοχές η ζημιά είναι ολοκληρωτική, μικροί παραγωγοί δεν θα μπουν στο χωράφι, δεν θα βγάλουν ούτε το λάδι για το σπίτι τους”. Παρατηρεί πως “διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχουν περικοπεί στο 1/3 οι δαπάνες για τη δακοκτονία, έχουν συρρικνωθεί - διαλυθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για την πραγματοποίηση και τον έλεγχο του προγράμματος δακοκτονίας. Και μόνο ότι οι προσλήψεις εποπτών για το πρόγραμμα γίνονται τον Αύγουστο αρκεί για να τεκμηριώσει τα παραπάνω”. Και συμπληρώνει ότι “η περιφερειακή αρχή που έχει την ευθύνη για τη δακοκτονία, αντί να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική υπερηφανεύεται ότι «όλα πάνε καλά», «πιάσαμε τους στόχους των μνημονίων» και άλλα τέτοια”.

Ο κ. Γόντικας ρωτάει τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη: “Θα διεκδικήσετε από τον κρατικό προϋπολογισμό αποζημιώσεις των αγροτών που υπέστησαν ζημιά από τον δάκο; Τι έχετε κάνει μέχρι τώρα; Πόσα θα διαθέσετε από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας; Θα υλοποιήσετε τις προτάσεις που κάνουν οι υπηρεσίες για ολοκλήρωση των διαγωνισμών πριν την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, για διεκδίκηση αύξησης των πιστώσεων και του προσλαμβανόμενου προσωπικού, αύξηση των ορίων των μετακινήσεων του προσωπικού κ.λπ.;”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER