Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 15:53

Το ΚΚΕ Μεσσηνίας για Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Γράφτηκε από την
Το ΚΚΕ Μεσσηνίας για Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Να αποσυρθούν οι προωθούμενες αρνητικές αλλαγές στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία ζητεί η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, ζητεί “να αποσυρθεί εδώ και τώρα το άρθρο 40 στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλες διατάξεις»”.

Εκτιμά πως “το άρθρο αυτό επιφέρει μια σειρά από αρνητικές αλλαγές στη λειτουργία και στον ίδιο το χαρακτήρα και προσανατολισμό των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων”.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ παρατηρεί ότι “αυτή η εξέλιξη αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στα χρόνια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν αυτά τα σχολεία” και εξηγεί: “Γιατί είναι εδώ και παραμένουν: Τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων γενικής παιδείας, αλλά και καθηγητές μουσικών οργάνων ή άλλων ειδικοτήτων, τα προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών, η ανυπαρξία δωρεάν βιβλίων για τα ειδικά μαθήματα, το πρόβλημα με την πιστοποίηση των σπουδών των αποφοίτων τους, οι ελλείψεις στο κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, το πρόβλημα στη σχολική στέγη, κ.ά.”.

Επίσης, αναφέρει ότι με τη ρύθμιση που καταθέτει το υπουργείο Παιδείας: “Μετατρέπεται η μουσική εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε μια νέα αγορά επαγγελματικής μουσικής ειδίκευσης, που θα αναγκάσει τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα αισθητικής παιδείας, κάτι που ανοίγει το δρόμο να παραιτείται η Πολιτεία από την υποχρέωση να παρέχει ενιαία και ισότιμα όλα τα μέσα για τη στήριξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων”.


NEWSLETTER