Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 23:45

Πετράκος κατά κυβέρνησης για την αγοραπωλησία της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά κυβέρνησης για την αγοραπωλησία της ΔΕΗ

 

 

“Θα πληρώσουν τους «επενδυτές» για να αγοράσουν τις λιγνιτικές μονάδες;”, αναρωτιέται ο Θανάσης Πετράκος υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας, σε χθεσινή του δήλωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει για την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ αν αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ότι: «Τη Δευτέρα 26/11 σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο η διοίκηση της ΔΕΗ προτίθεται να συμπεριλάβει στο σχέδιο αγοραπωλησίας τη συνδιαχείριση τυχόν μελλοντικών ζημιών που θα έχουν οι λιγνιτικές μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, προκειμένου να πείσει τους υποψήφιους αγοραστές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να δώσουν ένα "αξιοπρεπές" τίμημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση, θα προβλέπει τη συμμετοχή της ΔΕΗ σε τυχόν ζημιές των μονάδων κατά την πρώτη 2ετία μετά την πώληση, σε ποσοστό 50%-50% και με ταβάνι το 10% επί του προσφερόμενου τιμήματος…».

Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι αν ισχύει η πληροφορία αυτή, τότε θα πρόκειται για μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει. Είναι πρωτοφανές να πουλάνε τις μονάδες της ΔΕΗ και να δίνουν και πανωπροίκι στους δήθεν επενδυτές. Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να αγνοήσουν έστω και τώρα την επί της ουσίας παράνομη απαίτηση της Κομισιόν και να ακυρώσουν το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Διαφορετικά οι ευθύνες τους θα είναι πολύ μεγάλες”.

 


NEWSLETTER