Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 10:11

Και η κόρη του Τατούλη στο πλευρό του Νίκα: Παρούσα στην παρουσίαση της υποψηφιότητας στην Τρίπολη!

Γράφτηκε από την

 Το επίσημο ξεκίνημα του Παν. Νίκα για την ανατροπή του Τατούλη και την αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Τρίπολη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης του έδωσε το χρίσμα και τον παρουσίασε ως επιλογή νίκης, μπροστά σε ένα συσπειρωμένο κομματικό ακροατήριο, από το οποίο δεν έλειπαν και οι εκπλήξεις - όπως η Εύη Τατούλη, κόρη του νυν περιφερειάρχη, η οποία δεν δίστασε να παραστεί δίνοντας τροφή για ποικίλα σχόλια.

Κυβέρνηση Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Παναγιώτη Νίκα, ήταν το μήνυμα της μεγάλης συγκέντρωσης που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ του κόμματος στην Περιφέρεια, το βράδυ του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος θα εκλεγεί πρωθυπουργός και, εκθειάζοντας την υποψηφιότητα Νίκα, είπε πως ο κ. Νίκας θα αναδειχθεί περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Σφοδρή επίθεση στην περιφερειακή αρχή Τατούλη εξαπέλυσε ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”: Μίλησε για μηχανισμούς και προπαγάνδα που χρυσοπληρώνεται με ευρωπαϊκά και κρατικά χρήματα, και κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για λαϊκισμό, πολιτικαντισμό, κοτζαμπασισμό και ρουσφετολογία χωρίς προηγούμενο - ενώ έκανε λόγο για τοπικό "καθεστώς" που νοιάζεται μόνο για την επιβίωση και τη διαιώνισή του.

Ο κ. Νίκας επέκρινε την περιφερειακή αρχή για ανεπάρκεια στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, για ανεπάρκεια και επιπολαιότητα στη διαχείριση απορριμμάτων, για ανεπάρκεια στην ασφάλεια και τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου (είναι από τα χειρότερα στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά) και επίσης για ανεπάρκεια στην τουριστική ανάπτυξη.

Παρατήρησε ότι από τα 32 εκατομμύρια τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα, μόνο 500.000 επισκέφτηκαν  στην Πελοπόννησο, παρά τον πακτωλό χρημάτων που ξοδεύτηκαν για τη "Μυθική Πελοπόννησο".

Μίλησε ακόμη για πλήρη αποτυχία στη δακοκτονία, αλλά και για τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών και στην καταπολέμηση των κωνωποειδών.

Ο κ. Νίκας είπε ότι αυτό στο οποίο έχει “ικανότητα” η νυν περιφερειακή αρχή είναι η πολιτική επιβίωση, η πολιτική χωρίς όρους και κανόνες - και έκανε λόγο για διάθεση μεγάλων ποσών σε μέσα ενημέρωσης, για χειραγώγηση και επιθέσεις σε όποιον εξέφραζε αμφισβήτηση και κριτική διάθεση.

Ο ίδιος επέκρινε επιπλέον την περιφερειακή αρχή για εξωφρενικές παρατάσεις και οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην εκτέλεση έργων, καθώς επίσης για διάλυση και υποβάθμιση του διοικητικού μηχανισμού, με τη διοίκηση να ασκείται από παρατρεχάμενους και Αναπτυξιακές Εταιρείες.

Την κατηγόρησε ακόμη για συστηματική παρουσία σε όλα τα πανηγύρια με φωτογράφους, για τέτοια απαθανάτιση που δεν έχει κανένας άλλος.  Την κατήγγειλε δε για φαινόμενα λαϊκισμού, πατερναλισμού, κοτζαμπασισμού και νεποτισμού, μιλώντας για αγώνα “μόνο για την οικογένειά μας και την προσωπική μας πορεία”.

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι “ήρθε η ώρα για ορθολογική διαχείριση των πόρων, για κατασκευή μεγάλων και σημαντικών έργων που θα υπακούουν στο κόστος-όφελος”, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Να πούμε ότι πήραμε ένα αξίωμα και κάτι αφήσαμε στον τόπο” - και μάλιστα, “μακριά από πανηγύρια και σπατάλες”.

Δήλωσε ότι προτεραιότητά του θα είναι ο ερχομός του φυσικού αερίου, το ενδιαφέρον για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, και η φροντίδα στον εμπερίστατο άνθρωπο με ταπεινότητα.

Παρατήρησε πως οι βουλευτές δεν είναι αντίπαλοι, επισημαίνοντας: “Αλίμονο στον περιφερειάρχη που δεν συνεργάζεται με τους βουλευτές για τα έργα, και θεωρεί τον δήμαρχο υπάλληλο, υποτακτικό”.

Δήλωσε “πίστη στην ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, προσήλωση στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες, με σεβασμό στις ιδέες των άλλων” και επεσήμανε πως “πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, δεν πάει με τον Κλεισθένη”.

Κλείνοντας και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, είπε: “Πρόεδρε, δεν θα σας διαψεύσουμε”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε σπουδαίο αυτοδιοικητικό και καλό φίλο, και αναφερόμενος στους λόγους που πρέπει να στηριχθεί η υποψηφιότητα Νίκα ασχέτως κομματικών πεποιθήσεων, επεσήμανε: “1) Είναι άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα. 2) Είναι εξαιρετικά πετυχημένος αυτοδιοικητικός με έργο στην Καλαμάτα που μιλάει μόνο του, η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη στην Ελλάδα. 3) Εχει σχέδιο, όραμα, πάθος για την Πελοπόννησο και θα χαρώ να συνεργαστώ μαζί του ως ο επόμενος πρωθυπουργός. 4) Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν επιλέγουν το σίγουρο, το εύκολο, αλλά παίρνουν το ρίσκο - και ο Παν. Νίκας πήρε το ρίσκο. Γιατί αν έμενε στο δήμο, θα επανεκλεγόταν στην Καλαμάτα”.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως “θέλουμε να δώσουμε ένα έντονο πολιτικό στίγμα και να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες. Οι περιφερειάρχες είναι αρωγοί στην αναπτυξιακή μας πολιτική”.

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Νατάσσα Κυριακοπούλου επεσήμανε ότι “ο Παν. Νίκας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Πάντα ενέπνεε και έδινε όραμα, και ως αντινομάρχης και ως δήμαρχος”. Είπε μάλιστα πως “είναι σκληρός εργοδότης” κι έκανε λόγο για την εργασιομανία του δημάρχου Καλαμάτας, για την αγάπη του προς τον τόπο και τους ανθρώπους του - και σημείωσε: “Είναι δημιουργικός, μεθοδικός και αποτελεσματικός. Είναι νοικοκύρης, μα πάνω από όλα έντιμος και αγωνιστής”.

Με κολακευτικά λόγια για τον Π. Νίκα και για το έργο του στην Καλαμάτα, εκφράζοντας από αισιοδοξία μέχρι βεβαιότητα για την εκλογή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μίλησαν και οι άλλοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ (Αρκαδίας Τίμος Κατσίπος, Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Κορινθίας Χρήστος Κορδώσης και Λακωνίας Βασίλης Ορφανός).

 Η ΕΥΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

"Αυτή είναι;" ρωτούσαν χαμηλόφωνα ό ένας τον άλλον τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Εύη Τατούλη είχε το "θράσος" να πάει στην προεκλογική συγκέντρωση του αντιπάλου του πατέρα της. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κ. Τατούλη χαιρέτησε πολλούς νεοδημοκράτες, και όχι μόνο Αρκάδες.