Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 08:33

Υποψηφίους σε Πελοπόννησο και δήμους της Μεσσηνίας παρουσίασε το ΚΚΕ (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υποψηφίους σε Πελοπόννησο και δήμους της Μεσσηνίας παρουσίασε το ΚΚΕ (βίντεο)

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους υποψήφιους δημάρχους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Μεσσηνία παρουσίασε χθες το ΚΚΕ, ως εξής:

Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα είναι ο Νίκος Γόντικας, 62 ετών, εφοριακός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος από το 2010.

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, ο Δημήτρης Οικονομάκος, 38 ετών, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μέλος Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου, δημοτικός σύμβουλος από το 2015.

Υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, 51 ετών, αγρότης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μεσσήνης.

Υποψήφια δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, η Σοφία Αποστολοπούλου, 64 ετών, συνταξιούχος γιατρός, δημοτική σύμβουλος από το 2010.

Υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, ο Σαράντος Κουκούμης, 67 ετών, συνταξιούχος δάσκαλος, αντιπρόεδρος του ΔΣ πολυτέκνων Τριφυλίας, δημοτικός σύμβουλος από το 2010.

Υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας, ο Κώστας Ρεϊτζόπουλος, 32 ετών, κοινωνιολόγος, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος από το 2014.

Υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης, ο Πέτρος Ταβουλαρέας, 57 ετών, ηλεκτρολόγος, πρόεδρος της Σαϊδόνας από το 2014.

 

Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους ο γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας Θοδωρής Μπολέτης είπε:

«Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους εργάτες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη Μεσσηνία. Ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, εντός του συστήματος της εκμετάλλευσης, με το λαό στη γωνία. Αντίθετα, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τα προηγούμενα χρόνια τον έβαλαν να πληρώσει τα "σπασμένα" της καπιταλιστικής κρίσης και τώρα τον βάζουν να ξαναπληρώσει για το "φαγοπότι" της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, η συμπόρευση μαζί του, είναι δύναμη και όρος για τη λαϊκή αντεπίθεση. Για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός, για ριζικές αλλαγές προς όφελός του.

Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του λαού.

Για να δυναμώσει η φωνή του και η ελπίδα του. Για να δυναμώσουν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ή οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει στο μέλλον. Για να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης για σύγχρονα δικαιώματα, για να ζήσει ο λαός με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνολογίας.

Στις περιφέρειες και τους δήμους, συγκρούονται δύο γραμμές. Αυτή του ΚΚΕ που δικαιώνεται εδώ και χρόνια. και από την άλλη, των αστικών κομμάτων που παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, όλοι μαζί κινούνται στους ίδιους άξονες (είτε ως κυβέρνηση - είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως δήμαρχοι - είτε ως μειοψηφία):

Προτεραιότητα και άγχος τους, είναι ανάγκες για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι' αυτό για παράδειγμα δίνουν εκατομμύρια για την τουριστική προβολή και για έργα που αφορούν την ανάπτυξη του τουριστικού κεφαλαίου, ενώ για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία, σχολεία, αγροτικούς δρόμους, αρδευτικά δίκτυα κι ό,τι αφορά τις ανάγκες του λαού δεν δίνουν δεκάρα.

Χαρατσώνουν το λαό με υπέρογκα δημοτικά τέλη, κάνοντας ταυτόχρονα κατασχέσεις, ενώ μοιράζουν απλόχερα εκατομμύρια για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική στους εργαζόμενους των δήμων και της περιφέρειας. Βάζουν φρένο με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και αγωνιστική εστία.

Εχουν στόχο τη χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας, την ενσωμάτωση του λαού στους αστικούς σχεδιασμούς.

Το βασικό, είναι η στάση του καθενός απέναντι στα εργατικά λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες που τα γεννούν, και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του καθενός στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης, ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν, είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή, το κριτήριο με ποιόν τάσσεται ο καθένας.

Σήμερα πρέπει να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στις κυβερνήσεις του που τις υλοποιούν, στις κατευθύνσεις και τα δεσμά της ΕΕ, στους δήμους και τις περιφέρειες που τις στηρίζουν, τις εξειδικεύουν και τις προωθούν. Εγγύηση για αυτό είναι η ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού.

Σε αυτήν τη μάχη μπορούμε να συναντηθούμε με περισσότερους μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές που θα γίνουν μαζί το Μάη και στις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν.

Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, σήμερα μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, με το δυνάμωμα του ΚΚΕ να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, στη μιζέρια, στις μειωμένες προσδοκίες, στα ψευτοδιλήμματα, στην επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ, στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση και τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του, και όχι να μένει θεατής των διάφορων αντιλαϊκών σεναρίων».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER