Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 09:05

Ξεκαθαρίζει σήμερα για Κουσελά και Κανελλόπουλο - Στο τέλος της εβδομάδας όλοι οι υποιψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από τον

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο ΠΑΣΟΚ το θέμα των υποψηφιοτήτων στη Μεσσηνία για το Δημήτρη Κουσελά, αλλά και το Γιώργο Κανελλόπουλο, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα έχουν οριστικοποιηθεί τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό.
Η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, την Κυριακή το βράδυ, απέφερε ορισμένα επιπλέον ονόματα που -μαζί με αυτά του Στράτη Καλογερέα και του Λεωνίδα Φιλιππόπουλου που είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση υποψηφιότητας- έχουν ήδη σταλεί στην Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, μεταξύ άλλων, από τα μέλη της Ν.Ε. προτάθηκαν οι δικηγόροι Διονύσης Αλευράς και Ρούλα Μουρδουκούτα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λευκοχώρας Τάσος Αποστολόπουλος, οι εκπαιδευτικοί Κώστας Ανδρεάκος, Θόδωρος Σταυριανόπουλος και Γιάννης Χριστόπουλος, οι γιατροί Γιώργος Λαφαζάνος και Σπύρος Ζόμπολος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας, ο πρώην διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Καλαμάτα Γρηγόρης Μασούρας καθώς και ο Γιώργος Κατσούλης από τη νεολαία.
Στο μεταξύ, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο προς τις κατά τόπους Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, άμεσα ακολουθεί η συγκρότηση Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα (ΝΕΕΑ), οι οποίες μάλιστα πρέπει να έχουν συνεδριάσει το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.
Στις ΝΕΕΑ μετέχουν οι υφιστάμενοι και οι υποψήφιοι βουλευτές, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και Περιφερειακών Επιτροπών που προέρχονται από το νομό, ο γραμματέας και τα μέλη της ΝΕ, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη της, οι γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων, δήμαρχοι και οι πρώην δήμαρχοι ή νομάρχες, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στους δήμους όπου ο δήμαρχος δεν έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που προέρχονται από το νομό, οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών παρατάξεων του νομού, και άλλοι.